La Generalitat convoca els VI Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere

Guardar

palau de la generalitat valenciana presidencia vlcextrafoto carles desfilis-2
palau de la generalitat valenciana presidencia vlcextrafoto carles desfilis-2

La Generalitat ha convocat la VI Edició dels Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere.

Aquests premis, organitzats per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, volen reconéixer a les entitats, col·lectius i persones investigadores que hagen desenvolupat accions a favor d'integrar la perspectiva de gènere en els entorns habitats, urbans i rurals, en els espais de relació entre l'espai privat i el públic, en el paisatge i en la mobilitat.

Amb aquest objectiu, es convoquen a ajuntaments, organitzacions, institucions, universitats, associacions, col·lectius, investigadors i investigadores, així com a professionals dels mitjans de comunicació i persones divulgadores que hagen difós aquestes actuacions. Es podran presentar candidatures fins al pròxim 8 de febrer de 2022.

Els guardones estableixen sis categories: premis per a ajuntaments de menys de 5.000 habitants; ajuntaments entre 5.000 i 20.000 habitants; ajuntaments de més de 20.000 habitants; institucions, universitats, organitzacions, associacions i col·lectius; treballs acadèmics d'investigació i per a professionals dels mitjans de comunicació i/o persones divulgadores.
Tant la Conselleria d'Habitatge com la de Política Territorial estimen necessari aportar coneixement i instruments, presentar experiències innovadores que ajuden a formular estratègies de dissenys per a regenerar els nostres espais i donar-los un caire més amable, acollidor i amb més qualitat de vida.

Aquesta iniciativa s'emmarca en les actuacions del Consell de transversalitzar les polítiques per a la igualtat efectiva de dones i homes. En aquest sentit, la perspectiva de gènere proporciona una via a l'hora d'abordar d'una manera més integradora, el disseny de les polítiques públiques en matèria d'urbanisme, mobilitat, paisatge, habitatge i arquitectura, i facilita noves eines d'interpretació de la realitat, incloent-hi l'espai públic, així com noves estratègies d'intervenció.

Així mateix, s'obri una gran oportunitat per a reformular la relació amb el territori i la ciutat, tant en els edificis com en els espais de transició entre l'àmbit privat i el públic, en els espais urbans i en el paisatge. També, cal tindre en compte les noves necessitats de mobilitat, que han de preveure la sostenibilitat i l'atenció a la diversitat.

La complexitat i diversitat de les noves realitats urbanes requereix valorar l'ús diferent que fan de l'espai públic i privat, els homes i les dones, les necessitats de les activitats reproductives i la seua visibilitat en els espais públics.

Destacats