La Generalitat constitueix un grup de treball per a impulsar el desenvolupament del sector aeronàutic i aeroespacial

La Generalitat situa l'aeroport de Castelló com a espai d'oportunitat per a projectes innovadors

Guardar

Reunió del grup de treball per a impulsar el desenvolupament del sector aeronàutic i aeroespacial en la Comunitat Valenciana
Reunió del grup de treball per a impulsar el desenvolupament del sector aeronàutic i aeroespacial en la Comunitat Valenciana

La Generalitat ha constituït un grup de treball amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament de la indústria aeronàutica i aeroespacial a la Comunitat Valenciana.

La iniciativa implica a tres conselleries: la d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; la d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; i la de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas).

La constitució del grup de treball ha tingut lloc en les instal·lacions de l'aeroport de Castelló i ha reunit a la directora general d'Aerocas, Blanca Marín; la directora general d'Indústria, Empar Martínez, i el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa.

La primera reunió ha servit per a definir el full de ruta que es va a seguir, traçar els objectius estratègics i fixar un cronograma d'actuacions.

En aquest sentit, les persones participants en la trobada han coincidit que la indústria aeronàutica i aeroespacial disposa de gran potencial i marge de creixement a la Comunitat Valenciana, d'ací el propòsit de contribuir al seu desenvolupament i vertebració, en tractar-se d'un sector d'alt valor afegit.

Així mateix, s'ha abordat la necessitat de generar una xarxa d'aliances entre les empreses i les administracions públiques, a fi de promoure la consolidació i expansió de projectes existents i d'afavorir noves iniciatives empresarials innovadores en l'àmbit aeronàutic i aeroespacial.

Sobre aquest tema, la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha exposat que l'aeroport de Castelló, en la seua condició d'infraestructura estratègica de la Generalitat, "suposa un espai d'oportunitat per a acollir projectes empresarials i pretén contribuir a la dinamització del sector a la Comunitat".

Per la seua banda, la directora general d'Industrial, Empar Martínez, ha incidit en l'objectiu de la Conselleria d'Economia "de dinamitzar les capacitats industrials existents i atraure noves empreses". En aquest sentit, ha assenyalat que el desenvolupament la indústria aeronàutica "encaixa amb la finalitat de la Generalitat de virar cap a un model productiu d'alt valor afegit, basat en el coneixement, la innovació, la qualificació i l'excel·lència"

El director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, ha explicat que des de la Conselleria d'Innovació "volem aportar el nostre coneixement en l'àmbit de la innovació i tecnologia, a fi de contribuir al desenvolupament del sector aeronàutic i aeroespacial a la Comunitat Valenciana, ja que considerem que té uns vímets magnífics, tant des del punt de vista de l'administració com de l'empresa privada".

En el grup de treball s'han abordat les accions ja impulsades per la Generalitat per a afavorir el desenvolupament d'aquest sector productiu, com són la constitució de la taula del sector de la indústria aeronàutica i aeroespacial; la inclusió d'aquest àmbit econòmic en les ajudes a la inversió industrial per part la Conselleria d'Economia; el respatler de l'Institut Valencià de Finances a projectes vinculats al sector.

També la signatura d'un protocol amb Enaire per a realitzar accions d'I+D+i en l'àmbit aeroespacial; l'acompanyament a les empreses en la seua interlocució amb altres administracions nacionals i europees; o l'acolliment de 'start-ups' i la implantació d'una FP aeronàutica en el propi aeroport de Castelló.

Destacats