La Generalitat augmenta fins als 2 milions d'euros les ajudes per a elaborar plans d'emergències municipals

Guardar

Serveis d'emergència
Serveis d'emergència

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha convocat una nova línia d'ajudes dotada amb 2 milions d'euros, dirigida als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i entitats supramunicipals, perquè contracten el personal tècnic necessari que elabore els seus plans d'emergència o actualitze els que tenen en vigor. El termini per a la presentació de sol·licituds, tal com es recull en la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), és de 15 dies hàbils a partir d'aquest dijous.

La responsable de la Conselleria, Gabriela Bravo, ha destacat l'increment al mig milió d'euros d'aquesta línia d'ajudes, que l'any passat va suposar l'elaboració de 365 plans d'emergències en 233 localitats. "La Generalitat manté el seu compromís amb els municipis de la Comunitat Valenciana perquè estiguen millor protegits enfront de possibles situacions d'emergència", ha explicat. Bravo ha insistit que "gràcies a aquestes eines impulsades pel Consell, tota la ciutadania estarà segura que les institucions proporcionaran una resposta immediata i eficaç davant situacions de greu risc col·lectiu". L'objectiu d'aquesta inversió "és ajudar als ajuntaments perquè en dos o tres exercicis tots els municipis valencians tinguen elaborats els plans territorials d'actuació als quals els obliga la llei".

Podran acollir-se a aquestes ajudes tant els ajuntaments i mancomunitats que manquen dels plans territorials obligatoris i necessiten confeccionar-los per primera vegada, com aquells que hagen de revisar i renovar els que tenen en vigor. A més dels plans d'actuació municipal, també se subvencionarà l'elaboració o actualització de plans contra riscos específics contra incendis forestals, inundacions o terratrémols.

Destacats