La Generalitat amplia els bons transbord per a totes les combinacions zonals de l'àrea metropolitana de València

El nou bo transbord es posarà en marxa el dilluns i se suma a altres iniciatives de l'ATMV, com el Bo 10 MetroBus o el futur Abonament Violeta per a víctimes de violència de gènere

Guardar

210227_bono_2
210227_bono_2

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) posarà en marxa aquest dilluns, 1 de març, un bo transbord de 10 viatges per a totes les combinacions zonals de l'àrea metropolitana, segons ha anunciat el titular del departament, Arcadi España, després de reunir-se amb el director gerent de l'ATMV, Manuel Martínez.

Aquest nou títol de transport -ha explicat el conseller- "fomentarà la intermodalitat i integrarà les maneres de transport de MetroBus, FGV i EMT, de manera que es propicia la mobilitat transversal en l'àrea metropolitana de València".

Així, aquest bo transbord es ve a sumar a les iniciatives que, en matèria de tarifes i títols de transport de coordinació o d'integració, està posant en marxa l'ATMV, com el Bo 10 MetroBus, que també estarà operatiu a partir dilluns, o el futur Abonament Violeta per a víctimes de violència de gènere. També complementa el bo transbord AB en incloure la resta de zones (B, C, D, BC, CD, BCD, ABC i ABCD). "D'aquesta manera -ha apuntat el conseller- existirà un bo transbord per a qualsevol combinació".

En aquest sentit, Arcadi España ha afegit que "és una mesura més de la Generalitat per a afavorir l'ús del transport públic en els desplaçaments quotidians en suposar una reducció de l'import de les tarifes i facilita als ciutadans i ciutadanes la seua utilització".

El conseller ha insistit que "el transport públic és una garantia d'igualtat d'oportunitats i comporta altres drets com el dret a l'educació, a la salut o al treball". "A més, és un factor fonamental per a la lluita contra el canvi climàtic, per a aquesta nova mobilitat sostenible que tant necessitem i per la qual estem treballant", ha agregat.

Bono transbord

Aquest nou bo inclou un transbord, de 60 minuts si és d'una zona; 90 minuts si és de dues zones; 110 minuts si és de tres zones i 120 minuts si és de quatre zones després de cada validació. El transbord es pot realitzar entre operadors diferents o entre dues línies diferents de l'EMT o de MetroBus, sempre que la combinació zonal ho permeta, ja que el bo transbord de zona A no inclou a MetroBus, i el bo transbord d'una zona B, C o D no inclou a EMT. Cada viatge únicament es podrà realitzar en un sentit.

Els preus del Bo Transbord de 10 viatges seran de 9 euros per a una zona, 15,50 euros per a dues zones, 20,9 euros per a tres zones i 26,90 euros per a quatre zones, la qual cosa suposa una reducció de preus per a la persona usuària tant per a la combinació de bons de diferents operadors com a la combinació de senzills.

Bono 10 MetroBus

Quant al Bo 10, vàlid per a la xarxa de MetroBus, tindrà un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dos, tres i quatre zones, segons el pla zonal de l'ATMV, amb un transbord permés en la xarxa de MetroBus durant els 60, 90, 110 o 120 minuts següents a la primera validació, segons les zones transitades. Les tarifes són equiparables a les de la targeta TuIN de Metrovalencia, i es redueixen de mitjana en un 30%.

Un dels objectius que es persegueix amb la creació d'aquest nou títol és eliminar l'elevat ús dels diners en efectiu, ja que actualment el bitllet senzill representa més del 70% dels títols de transport de MetroBus, i millorar així la velocitat comercial de la xarxa en benefici de la ciutadania.

Finalment, pròximament s'emetrà l'Abonament Violeta, un títol de caràcter gratuït dirigit a les víctimes de violència de gènere. Els requisits per a poder optar a aquest Abonament Violeta seran establerts per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Destacats