La Generalitat adjudica 55 habitatges públics a famílies vulnerables a l'octubre

Guardar

Habitatges públics
Habitatges públics

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat durant el mes d'octubre 55 habitatges públics de la Generalitat a famílies en situació de vulnerabilitat.

Dels 55 habitatges adjudicats a l'octubre, 33 pertanyen a la província de València: 14 estan en la capital, tres a Sagunt, tres a la Font d'En Carrós, dos a Gandia, dos a Oliva i un a Algemesí, Alzira, Manises, Paiporta, Xàtiva, Paterna, Moncada i Picanya, segons ha detallat la Generalitat en un comunicat.

A la província d'Alacant s'han adjudicat 14 habitatges: sis a Alacant, dos a Elx, Castalla i Dénia i un a Orihuela i a Benidorm. També hi ha huit a Castelló, tres d'ells a Castelló de la Plana, altres tres a Nules, un a Benicarló i un altre a Vila-real.

Dels habitatges assignats a l'octubre, 25 s'han destinat a atendre urgències proposades pels ajuntaments de València, Peníscola, Alzira, Manises, Oliva, Sagunt i Xàtiva.

A més, dos dels habitatges adjudicats han sigut per a atendre dues famílies afectades per l'ensulsiada de l'edifici de Peníscola i una altra per a una víctima de violència de gènere.

També s'han donat sis casos a Alacant, Elx, València i Algemesí de famílies que residien en un habitatge públic sense tindre títol i que, després d'estudiar el seu cas, s'han pogut acollir a la regularització de la seua situació, ja que complien els requisits per a ser adjudicataris d'un habitatge públic.

En aquest procés d'adjudicació juguen un paper fonamental els serveis socials municipals. Aquests, al costat de la unitat d'Adjudicació d'EVha, analitzen la situació dels sol·licitants d'habitatge de cada municipi per a donar una resposta a les situacions d'emergència.

El vicepresident segon i conseller del ram, Héctor Illueca, ha destacat que el Consell treballa per a ampliar el parc públic d'habitatge "a través de diferents mecanismes" per a complir amb la seua "vocació de servei públic" i perquè "l'accés a l'habitatge siga un dret subjectiu", seguint el que s'estableix en la Llei per la Funció Social de l'Habitatge de la Comunitat.

Destacats