La Generalitat actualitza les dades sobre indicadors demogràfics de despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana

Guardar

Castielfabib, al Racó d'Ademús, és un dels municipis que pateix el problema del despoblament
Castielfabib, al Racó d'Ademús, és un dels municipis que pateix el problema del despoblament

La Generalitat actualitza les dades sobre indicadors demogràfics de despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana. Aquest matí l'Institut Valencià d'Estadística ha publicat l'actualització dels indicadors de despoblament.

Aquests indicadors són el resultat del treball conjunt entre l'Institut Valencià d'Estadística i la Direcció general de l'Agenda Valenciana antidespoblamiento, depenent de la Secretaria Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament.

Els indicadors van ser definits pel Decret 182/2018, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regula la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana, amb les modificacions introduïdes pel Decret 89/2021, de 2 de juliol, del Consell, que dóna una redacció més precisa als indicadors i amplia el criteri de població.

Els indicadors s'usen per a caracteritzar els municipis que estan en risc de despoblament, als quals es dirigeixen les polítiques del Consell dedicades a lluitar contra el despoblament, mitjançant ajudes i programes específics duts a terme per la Direcció general AVANT, así com altres mesures transversals per a la millora d'accés als serveis públics i la reactivació i diversificació econòmica.

Aquests indicadors són: la densitat de població; el creixement demogràfic; la taxa de creixement vegetatiu; l'índex d'envelliment; l'índex de dependència i la taxa migratòria. Per a cada indicador s'estableix un llindar que defineix el requisit de compliment corresponent.

Arxivat a:

Destacats