La Generalitat activa la línia 1·1·2 Ucraïna per a atendre a persones refugiades a la Comunitat Valenciana

El telèfon únic d'emergències s'ha preparat per a atendre'ls en la seua pròpia llengua i oferir orientació sobre serveis bàsics a la seua disposició

Guardar

Un teleoperadora del servei d'emergències valencià atèn una cridada telefònica
Un teleoperadora del servei d'emergències valencià atèn una cridada telefònica

La Generalitat ha activat el telèfon 1·1·2 Ucraïna, un servei d'atenció especialitzat dirigit a persones afectades per la crisi humanitària derivada de la invasió russa que arriben a la Comunitat Valenciana. El 1·1·2 s'ha preparat per a atendre les emergències en ucraïnés i ha habilitat un dispositiu d'assessorament i orientació per a resoldre els dubtes i necessitats bàsiques a les persones nouvingudes.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que "la Generalitat ha engegat el servei telefònic 1·1·2 Ucraïna perquè totes les persones que arriben a la Comunitat Valenciana tinguen informació garantida davant una emergència en el seu propi idioma les 24 hores del dia".

També s'ha habilitat un servei d'atenció i orientació on "reben informació relacionada amb llocs d'acolliment i recursos habitacionales, assistència jurídica, protecció temporal, assistència laboral, documentació necessària, procediments d'acolliment o telèfons útils. Se'ls informa de tot el que necessiten, sempre ateses per persones que parlen perfectament ucraïnés i rus".

La titular d'Interior ha afegit que aquest servei "dóna resposta a una necessitat humanitària, creiem que és molt important que les persones que arriben a la nostra Comunitat Valenciana disposen de tota aqueixa informació immediata i en la seua llengua".

A més, totes aquelles persones que desitgen oferir la seua ajuda solidària poden dirigir-se també a aquest telèfon per a rebre orientació i saber com canalitzar la recollida de béns i aliments, el registre de voluntariat o l'acolliment de persones menors i adolescents, entre altres assumptes.

Destacats