La Fiscalia d'Agrigent ordena el segrest del 'Open Arms' i el desembarcament dels migrants

Salvini havia descartat aquest desembarcament, ara que s'havia "convençut" a Espanya d'enviar un patruller

Guardar

fotonoticia_20190820191626_1920
fotonoticia_20190820191626_1920

La Fiscalia d'Agrigent ha ordenat el segrest provisional de l''Open Arms' i el desembarcament de les desenes de migrants i refugiats que segueixen a bord, hores després que el fiscal Luigi Patronaggio examinara les condicions del vaixell de l'ONG espanyola.

Patronaggio estima necessària aquesta mesura per les condicions en què es troben els migrants i malgrat que el Govern espanyol ha anunciat aquest dimarts l'enviament d'un patruller a Lampedusa per a traslladar a un port balear als migrants, segons l'agència Adnkronos.

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, havia anticipat poc abans la possibilitat que el fiscal prenguera mesures, però ha insistit en el seu defensa de la doctrina de "ports tancats" encara que li arribara l'"enèsima" denúncia en contra. Salvini ha assumit el "risc personal" al qual s'exposa.

Així, i durant una compareixença en Facebook, ha descartat que els migrants i refugiats que segueixen a bord de l''Open Arms' pogueren desembarcar a Itàlia amb el seu permís, especialment ara que ha "convençut" a Espanya que envie un patruller de l'Armada.

El líder de la Lliga, que ha comparegut al final de la sessió al Senat en la qual el primer ministre, Giuseppe Conte, ha anunciat que la seua dimissió, ha insistit en la necessitat de celebrar eleccions --"la sobirania resideix al poble", ha dit-- i ha defensat les seues polítiques en defensa de la "dignitat", la "llibertat" i la "sobirania" italiana.

En aquest àmbit ha emmarcat la seua doctrina de 'ports tancats', en virtut de la qual el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms porta més de dues setmanes esperant desembarcar als migrants rescatats al Mediterrani. Espanya, Portugal, França, Alemanya, Romania i Luxemburg ja s'havien oferit a repartir-se a aquestes persones.

CRÍTIQUES ALS SEUS SOCIS I A l'ONG

El ministre italià ha criticat als qui des de dins del Govern italià suggerien que s'autoritzara l'entrada en port de l''Open Arms', especialment ara que s'havia "convençut" a l'Executiu espanyol perquè enviara un buc militar.

Salvini ha carregat també contra l'ONG, a la qual ha acusat de cometre un "atemptat contra la sobirania nacional" per insistir en el desembarcament a Itàlia fins i tot després que el Govern d'Espanya oferira diversos ports. Proactiva Open Arms va al·legar que ni el vaixell ni els seus ocupants estaven en condicions d'emprendre aquesta travessia.

Així mateix, li ha retret a l'organització que haja viatjat fins a Itàlia amb migrants rescatats prop de Líbia i de Malta i li ha culpat de les condicions higièniques que puga haver-hi aborde per la saturació del vaixell.

Itàlia, ha afegit Salvini, no serà "un enorme camp de refugiats al servei d'Europa". El ministre ha expressat el seu temor perquè hi haja interessos tant dins com fora d'Itàlia per afavorir un govern escorat a l'esquerra disposat a "obrir els ports" de nou, en aparent al·lusió a un possible acord entre el Moviment 5 Estreles (M5S) i el Partit Democràtic (PD).

Destacats