La EMA comença a avaluar la vacuna de Pfizer en xiquets de 12 a 15 anys i espera resultats al juny

Guardar

Vacuna Pfizer
Vacuna Pfizer

El Comité de Medicaments d'Ús Humà (CHMP, per les seues sigles en anglés) de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) ha començat aquest dilluns a avaluar l'ampliació de l'ús de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la COVID-19 per a incloure als joves de 12 a 15 anys.

Segons ha anunciat l'organisme regulador europeu a través d'un comunicat, els resultats s'esperen per al mes de juny. En concret, l'EMA durà a terme una avaluació accelerada de les dades presentades per Pfizer, inclosos els resultats d'un gran estudi clínic en curs en el qual participen adolescents a partir de 12 anys, per a decidir si recomana l'ampliació de la indicació.

El dictamen del CHMP es remetrà llavors a la Comissió Europea, que emetrà una decisió final jurídicament vinculant aplicable en tots els Estats membres de la UE.

Aquesta vacuna està actualment autoritzada per al seu ús en persones de 16 anys o més. Conté una molècula anomenada ARN missatger (ARNm) amb instruccions per a produir una proteïna, coneguda com a proteïna d'espiga, present de manera natural en el SARS-CoV-2, el virus que causa la COVID-19. La vacuna actua preparant a l'organisme per a defensar-se del SARS-CoV-2.

Destacats