La directora general de Persones Majors destaca la funció dels CEAM 'en la promoció de l'envelliment actiu'

Guardar

Silla de ruedas dependencia servicios sociales
Silla de ruedas dependencia servicios sociales

La directora general de Persones Majors, Mercedes Santiago, ha participat en la jornada dirigida als responsables dels Centres Especialitzats d'Atenció a Majors (CEAM) de la Comunitat, organitzada conjuntament per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Fundació La Caixa.

Mercedes Santiago ha destacat la funció que realitzen els CEAM "per a promocionar l'envelliment actiu", amb programes, actuacions i tallers "encaminades a afavorir la qualitat de vida de les persones majors que acudeixen a aquests centres i fomentar la seua participació activa".

A la trobada han assistit els responsables dels CEAM de la província de València i Castelló, i demà se celebrarà la trobada amb els CEAM de la província d'Alacant. En total, són 34 centres repartits per les tres províncies.

Els CEAM constitueixen actualment un recurs de suport tant per a les persones majors com per a les seues famílies, ja que fomenten l'autonomia i hàbits de vida saludable, afavoreixen les relacions socials i prevenen situacions de dependència, tot això prop de l'entorn familiar i social de les persones majors.

Aquests centres, 12 a la província d'Alacant, 7 en la de Castelló i 15 a la província de València, es troben situats en els nuclis urbans o en llocs molt pròxims a aquests, amb una adequada xarxa de transports per a facilitar a les persones majors de la zona l'accés a aquest recurs.

Actualment, els 34 CEAM compten amb més de 200.000 socis i sòcies i tenen una mitjana diària d'assistència del voltant de 18.000 persones majors.

Durant la jornada que ha tingut lloc hui representants de la Fundació La Caixa han presentat els programes 'Bon tracte: qüestió de dignitat i dret' i 'Prepara't per a un futur digital'.

Destacats