La Diputació tanca 2021 reduint el període mitjà de pagament a proveïdors a només 13 dies

La corporació provincial rebaixa en quasi la meitat la mitjana de pagament als seus proveïdors durant l'últim any

Guardar

Plenari de la Diputació
Plenari de la Diputació

La Diputació de València continua any rere any rebaixant de manera significativa el període mitjà de pagament a proveïdors. Al llarg de 2021 aquesta dada ha passat dels 23 dies del mes de gener al cap de 13 dies de desembre, molt per davall dels 60 dies que fixa la Llei d'Estabilitat Pressupostària.

La institució manté, per tant, l'evolució positiva d'aquesta dada iniciada a principis de 2019. Des que el mes de gener d'eixe any el període mitjà de pagament se situara en 70 dies, s'ha experimentat una reducció progressiva mes a mes, amb lleugers alts i baixos entremig, fins a arribar a l'actual situació d'estabilitat.

La millora implantada per l'àrea d'Hisenda en el sistema organitzatiu per a la fiscalització, completament informatitzat, és un dels factors que ha permés un notable increment de l'agilitació de tots els processos d'elaboració de les factures.

El càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors és una obligació de la corporació que queda recollida al Reial decret 635/2014, que estableix que aquesta informació ha de ser remesa, abans del dia 30 del mes següent, al Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas.

Destacats