La Diputació rep un certificat verd per plantar 540 arbres per a compensar la seua petjada de carboni

Guardar

 El president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, recullen el certificat verd
El president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, recullen el certificat verd

La Diputació de València ha sigut reconeguda com a organització sostenible gràcies a la seua participació en el projecte Green Carbon, que té com a objectiu compensar, a través de la plantació d'arbres, les emissions de diòxid de carboni generades pel nombre d'impressions en paper realitzades en la institució.

D'aquesta manera, l'empresa NDD, encarregada del programa, ha fet lliurament al president Toni Gaspar i a la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, del certificat i els segells per a totes les impressores de la Diputació, que reconeixen la seua contribució al medi ambient neutralitzant la petjada de carboni.

Mentxu Balaguer ha volgut destacar que "aquesta iniciativa s'emmarca dins del compromís adquirit per la Diputació a l'hora de ser cada vegada més eficients i sostenibles en totes les seues accions, una labor que és transversal i en la qual estan implicades totes les àrees de la institució".

El projecte Green Carbon al qual s'ha acollit la corporació provincial consisteix en la plantació, per part de l'organització participant, d'un nombre d'arbres determinat, mitjançant el qual es neutralitzen les emissions de carboni generades per l'entitat. Per a això, es calcula el volum anual de fulles impreses, amb l'objectiu de mesurar la quantitat d'arbres que fan falta per a compensar aquesta petjada. El càlcul mitjà atribueix un arbre plantat (en aquest cas un pi) per cada 7.500 fulles impreses.

Així, la Diputació de València ha plantat un total de 540 arbres en l'estat de Santa Catarina, al sud del Brasil, amb els quals compensa prop de 600 kg de CO₂ emesos. La plantació es realitza de manera sostenible i sota la normativa dels òrgans reguladors internacionals, mantenint les distàncies oportunes respecte a brolladors, rierols, reserves protegides...

A més, durant la seua participació en el projecte, la Diputació es fa càrrec del manteniment dels arbres plantats, i es compromet a replantar tots aquells que puguen morir de manera natural o per plagues.

Noves impressores

L'interés de l'àrea de Modernització per ser partícip d'aquesta iniciativa va sorgir arran de la recent substitució dels equips d'impressió de la corporació provincial. Gràcies a aquesta renovació s'ha aconseguit, en primer lloc, reduir el nombre d'impressores, passant de prop de 500 a 350. I en segon lloc, els equips que s'han incorporat es caracteritzen per ser més eficients, conscienciar a l'usuari a l'hora d'imprimir, i eliminar les impressions innecessàries.

Destacats