La Diputació i els Grups d'Acció Local avaluen les accions per a dinamitzar l'entorn rural

El diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, es reuneix amb els gerents de diversos grups per a fer balanç de les activitats dirigides a impulsar l'emprenedoria als pobles

Guardar

Reunió de coordinació entre el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, i els gerents dels Grups d'Acció Local de Túria-Calderona, Caroig-Xúquer, Rurable i Gandia-Albufera, així com el gerent del grup Som Rurals
Reunió de coordinació entre el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, i els gerents dels Grups d'Acció Local de Túria-Calderona, Caroig-Xúquer, Rurable i Gandia-Albufera, així com el gerent del grup Som Rurals

La Diputació de Valéncia ha acollit una reunió de coordinació entre el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, i els gerents dels Grups d'Acció Local de Túria-Calderona, Caroig-Xúquer, Rurable i Gandia-Albufera, així com el gerent del grup Som Rurals.

Durant la trobada, els diversos grups han donat compte de l'estat de les accions de dinamització socioeconòmica que estan duent a terme en l'entorn rural gràcies a la subvenció de la Diputació. Entre aquestes activitats destaquen el mapatge d'empreses del territori per al foment de la digitalització dels seus processos, així com diverses accions formatives, a més de l'elaboració de material promocional dels respectius territoris i els seus productes agroalimentaris.

En aquest sentit, el diputat Ramiro Rivera ha incidit en "els efectes positius de la coordinació entre els grups, i el plantejament de diferents projectes de cooperació per a augmentar la visibilitat en el territori".

Junt amb les accions impulsades pels Grups d'Acció Local sobreïxen les iniciatives de l'àrea de Desenvolupament Rural en matèria de foment de l'emprenedoria rural. Un dels majors exemples és el programa Emprendeaventura, que celebra pròximament l'última de les tres edicions de 2021, en la qual poden participar les persones amb un projecte emprenedor en zones rurals o en risc de despoblació. Emprendeaventura és una acció de formació i entrenament de persones que tinguen una idea de negoci, en la qual han participat ja prop de 100 projectes emprenedors en entorns rurals.

Una altra iniciativa d'aquest tipus és MentoringRural, un servei d'assessorament i assistència tècnica a empreses ja constituïdes en municipis rurals i en risc de despoblació. Ambdós programes són finançats per la Diputació de València i impartits per l'equip tècnic de CEEI València.

Destacats