La Diputació exigeix a la Conselleria que responga i aclarisca la legalitat de la variant de Pedralba

Guardar

Reunió de la Diputació de València amb la Conselleria d'Agricultura
Reunió de la Diputació de València amb la Conselleria d'Agricultura

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha aconseguit arrancar de la consellera d'Agricultura i Emergència Climàtica, Mireia Mollà, el compromís d'aclarir pròximament si l'actual projecte d'execució de la Variant Sud de Pedralba compleix o no amb la legalitat contemplada en el nou Pla d'Organització de Recursos Naturals (PORN) del Túria aprovat el mes d'agost passat.

Després de diversos requeriments per part de la corporació provincial, i després de l'últim dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana (CJCCV) instant el departament autonòmic a resoldre els dubtes legals, Mireia Mollà ha assegurat aquest dijous, durant una trobada mantinguda amb el president Toni Gaspar i amb el diputat d'Infraestructures Rafa García, que emetrà un informe en el qual s'aclarirà de manera definitiva sobre si l'obra tal com està concebuda hui dia infringeix la normativa del parc natural sobre el qual transcorreria la carretera.

Toni Gaspar ha considerat que "la reunió ha sigut productiva perquè a la fi la consellera ha acceptat resoldre els nostres dubtes. Nosaltres necessitem eixe pronunciament de la Conselleria perquè quede clar exactament quina és la situació legal del projecte, i també demanem que tot siga el més ràpid possible perquè cal solucionar com més prompte millor els problemes de Pedralba".

La resposta de la Conselleria és un pas imprescindible per a la Diputació, que sempre ha tingut la major predisposició a donar una solució al problema del trànsit a Pedralba des que fa quasi huit anys s'aprovara el projecte de la variant sud, però que vol assegurar-se en tot moment que es compleixen amb tots els preceptes legals. Per això, abans de decidir sobre l'execució de les obres, és necessari comptar amb l'aclariment de l'òrgan mediambiental, seguint la recomanació del Consell Jurídic Consultiu.

Una vegada s'obtinga la resposta per escrit de la Conselleria, la Diputació podrà decidir i abordar totes les opcions possibles per a acabar amb la problemàtica que pateixen els veïns de Pedralba. En aquest sentit, Toni Gaspar ha afirmat que si "en l'informe que ens envien s'expressa clarament que la carretera sí que afecta el PORN, evidentment hauríem de desistir o analitzar una modificació, però això vindrà després, el primer és tindre la contestació".

Destacats