La Diputació de València se situa al capdavant en transparència entre les administracions de la Comunitat

La corporació que dirigeix Toni Gaspar compleix amb el 94% dels criteris avaluats per l'Observatori de Governança, Transparència i Responsabilitat Social del CEU, la millor xifra entre les diputacions

Guardar

Toni Gaspar al Paraninf del CEU
Toni Gaspar al Paraninf del CEU

La Diputació de València ha rebut aquest dijous el segell Infoparticipa que reconeix el treball de la corporació en matèria de transparència i participació i la situa al capdavant entre les administracions del sector públic de la Comunitat.

La institució provincial compleix amb 46 del mig centenar de criteris avaluats per l'Observatori de Governança, Transparència i Responsabilitat Social Corporativa de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, un 94% dels punts analitzats en l'informe anual de l'observatori universitari, la millor xifra entre les diputacions. Un total de 39 entitats superen el 50% dels indicadors de transparència, de les quals només set ajuntaments i dues corporacions provincials han tingut reconeixement, en situar-se per damunt del 75% de compliment.

El president de la corporació valenciana, Toni Gaspar, ha rebut aquest dijous en el Paranimf del CEU aquesta acreditació a ajuntaments i altres administracions que concedeixen el CEU i la Universitat Autònoma de Barcelona. En presència del rector de la UCH-CEU, Vicente Navarro de Luján, i el director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Linares, el màxim responsable provincial ha assenyalat que la transparència "és una actitud que no fa a les institucions vulnerables, sinó que les enforteix per credibilitat, honestedat i confiança enfront de l'opacitat, el monologuisme polític i els messies salvapatries".

El president Gaspar ha explicat que aquest excel·lent en transparència és fruit del treball realitzat pels responsables de la delegació provincial durant l'últim any. "En l'anterior edició d'Infoparticipa a penes aconseguim la meitat dels criteris avaluats, la qual cosa ens va portar a exigir-nos més per a convertir-nos en una de les institucions més avançades en aquesta matèria". Gaspar té clar que "cal predicar amb l'exemple i mostrar a la societat gestió, transparència i col·laboració des de l'administració pública, ja que la falta d'empatia de la política institucional amb la societat només se supera amb respostes ràpides i efectives, amb eixa actitud de transformació i modernització que ens acosta als ajuntaments i els seus veïns i veïnes".

En l'apartat d'ajuntaments, Gandia, València i Rafelbunyol es troben entre els més complidors en matèria de transparència al costat d'Onda, Castelló, Elx i Dénia, i han rebut el segell Infoparticipa com la Diputació de València, que en l'últim informe anual de l'Observatori del CEU passa a ser la corporació provincial més transparent per davant d'Alacant i Castelló.

Destacats