La Diputació de València lliura els III Premis GO! “consolidats en la transparència”

Aquests premis afermen la seua aposta per la investigació i la participació el mateix dia que s'obri la convocatòria de la quarta edició

Guardar

Premios GO! Diputacio Valencia
Premios GO! Diputacio Valencia
Tot estava preparat al pati del Centre Cultural La Beneficiència per a la celebració del lliurament dels III Premis GO! de la Diputació de València. No obstant això, va arribar la pluja i va obligar a traslladar l'esdeveniment a l'interior i, després de xicotets problemes de so, va poder a la fi començar la gala. Una vegada començada, tant els premiats com les diverses autoritats allí presenten, van destacar l'aposta consolidada d'aquests premis en el mateix dia en què s'obri la convocatòria de la quarta edició, amb un termini ampliat de 60 dies per a presentar projectes.A l'acte han assistit María Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, Antoni Llorente, secretari autonòmic de participació i transparència de la Generalitat Valenciana, Mentxu Balaguer, diputada de Govern Obert i Participació, Maria Jesús Pérez Galán, directora general de Transparència i Andrés Gomis, director general de Transparència de la Diputació de València.Tal com han destacat durant l'acte, la convocatòria d'enguany "ha traspassat límits perquè moltes de les candidatures d'aquests premis són de fora de la comunitat autònoma". Per part seua, Balaguer ha destacat que "continua sent un orgull convocar aquests premis perquè significa que estan vius i es van consolidant com a premis a la investigació i a la promoció de la participació de la societat civil".Un altre dels representants públics que ha volgut recalcar la convocatòria d'aquests premis és el secretari autonòmic Antoni Llorente. "Això demostra la necessitat de continuar treballant amb l'objectiu de tindre unes administracions tan pròximes com siga possible, i més a causa de la pandèmia. Destacar la qualitat dels projectes presentats en les diferents variants, ja que és una cosa fonamental per a oferir dades a la ciutadania i que tinguen el major coneixement possible. Hem de fer tots els esforços possibles per a augmentar la capacitat de decisió de la ciutadania", ha subratllat.La responsable de concloure l'acte ha sigut María Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València. "Ens fan falta governs de portes obertes, que promoguen una política activa i que tiren avant polítiques que generen confiança en les institucions, una ciutadania informada perquè puguen prendre part de la presa de decisions polítiques i així aqueixes decisions s'ajusten el màxim possible a les necessitats del conjunt de la societat. Per tot això, són tan rellevants iniciatives com els Premis GO!, que ja es consoliden com un referent al País Valencià quant al Govern Obert i a la responsabilitat social, la transparència i la participació", ha declarat Amigó.

Premiats

Els Premis GO! van ser creats l'any 2018 per la Diputació de València dirigits reconéixer la labor de persones físiques i jurídiques en els camps de la investigació, la divulgació, el desenvolupament d'aplicacions i la promoció de la cultura de Govern Obert. Són quatre les modalitats: Transparència, participació, accions de difusió, estudi o promoció del Govern Obert per organitzacions, associacions i col·lectius socials, i la modalitat de difusió del Govern Obert en Mitjans i Xarxes Socials.El 27 de gener es va reunir el jurat i va prendre les decisions relatives als guanyadors dels diferents premis. La premiada en la modalitat de Transparència ha sigut la professora andalusa María Dolores Montero Caro, qui ha assenyalat que "si hi ha alguna cosa que definisca a la investigació és que servisca per a transferir coneixements a la ciutadania. Aquesta és una mostra més de la necessitat de col·laboració entre diferents administracions i de diferents àmbits geogràfics".Quant a la modalitat de Participació, el premiat ha sigut Jorge Castellanos Claramunt, qui ha agraït a tots els presents i al jurat pel seu premi. A més, ha valorat la importància de conjuminar l'interés participatiu de la ciutadania amb l'avanç informàtic dels últims anys, "un incentiu més per a continuar realitzant projectes participatius".Seguidament, s'ha entregat el premi a la modalitat d'Accions de difusió, estudi o promoció del Govern Obert per organitzacions, associacions i col·lectius socials. El segon premi ha sigut per a la Fundació Horta Sud CV, que han recollit el premi "en nom de totes les associacions que treballen dia a dia per a canviar la devastadora realitat de baix a dalt". El primer premi ha sigut entregat a l'Observatori de Governança, Transparència i RSC.Finalment, en la modalitat de difusió del Govern Obert en Mitjans i Xarxes Socials, el premi se l'ha emportat l'Associació Maleïda Contra la Desinformació. Ha recollit el premi Sergio Sangiao, coordinador de Maleïda, qui ha subratllat la importància del treball dels mitjans de comunicació per a fer arribar la transparència "a tots els pilars de la ciutadania".
Destacats