La Diputació contribueix amb 100.000 euros a l'emergència humanitària en Ucraïna a través d'ACNUR

La corporació aprovarà aquest dimarts al ple la concessió de l'ajuda per al projecte de protecció de la població ucraïnesa refugiada, presentat per ACNUR als responsables provincials

Guardar

Arancha García, Toni Gaspar i Mentxu Balaguer
Arancha García, Toni Gaspar i Mentxu Balaguer

La Diputació de València aprovarà al ple d'aquest dimarts la concessió de 100.000 euros en concepte d'ajuda humanitària d'emergència per a la crisi d'Ucraïna, una aportació que es destinarà al projecte de protecció de la població refugiada que ACNUR té en marxa en la zona del conflicte, concretament als països fronterers de Moldàvia, Romania, Polònia, Eslovàquia i Hongria.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, han rebut aquest dilluns a la coordinadora de la delegació valenciana d'ACNUR, Arancha García Ruiz, que ha explicat als responsables provincials els detalls d'un projecte basat en el treball que realitza a les fronteres d'Ucraïna tant ACNUR com la resta de socis del Pla Regional de Resposta als Refugiats (PRR).

En concret, "el projecte finançat per la Diputació consisteix en garantir el subministrament de sacs de dormir, mantes i kits bàsics d'higiene personal a un total de 5.000 refugiats procedents d'Ucraïna", explica la coordinadora d'ACNUR a València, qui afig que "l'emergència evoluciona de manera canviant i les necessitats que tenen aquestes persones poden variar amb l'evolució del conflicte".

D'altra banda, Mentxu Balaguer ha assegurat que la Diputació "continuarà recolzant l'Agència de l'ONU per als Refugiats i d'altres col·lectius i ONG que fan un treball fonamental, replet d'humanitat i solidaritat, amb la finalitat de garantir les necessitats bàsiques de persones desplaçades de les seues cases i de les seues vides a causa de les guerres i els actes atroços que comporten els enfrontaments bèl·lics".

La Diputació i ACNUR

Balaguer ha recordat que la col·laboració entre la Diputació de València i ACNUR està plenament consolidada, i que en l'última dècada la corporació ha destinat vora 300.000 euros per a finançar projectes d'ajuda humanitària destinats a refugiats de Kenia, El Sahel, Jordània, Iemen i ara Ucraïna.

Arancha García i el col·laborador d'ACNUR Leonardo Morelli han aprofitat la seua visita a la Diputació per a presentar el resultat del projecte d'ajuda humanitària a la població refugiada de Iemen durant 2021, en el qual va col·laborar la delegació provincial de Cooperació Internacional amb una aportació de 30.000 euros que enguany s'ampliarà a 40.000.

La Diputació ve col·laborant des de 2019 amb ACNUR en la resposta humanitària a Iemen, on la principal víctima de la guerra està sent la població civil. La situació més extrema al país d'Orient Pròxim la continuen patint les famílies desplaçades: fins a dos milions de persones que viuen en assentaments informals i zones urbanes en condicions extremes.

Destacats