La Conselleria de Feminismes i LGTBI, la primera proposta d'Unides Podem-EUPV

La confluència política considera esencial tindre recursos propis per a respondre i donar visibilitat a les demandes d’aquestes persones

Guardar

Rosa_EUPV
Rosa_EUPV

La reivindicació per la igualtat de gènere i sexual ha protagonitzat l'actual legislatura, sobretot en el cas valencià amb la multitudinària manifestació del 8-M divendres passat o la creació de la Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI, entre altres. No obstant això, Unides Podem -Esquerra Unida (EU) volen fer un volt més a aquesta lluita i han proposat davant els mitjans de comunicació la creació d'una Conselleria de Feminismes i LGTBI per a oferir "respostes que estiguen a l'altura de les reclamacions de les dones i del col·lectiu LGTBI".

Així ho ha indicat Pilar Lima juntament amb Rosa Pérez Garijo, números u i dos per València de la confluència d'esquerres, ja que, segons la segona, tindre una conselleria que es dedique a aquestes àrees en concret permetria visibilitzar a les dones i a les persones del col·lectiu LGTBI perquè els objectius "no queden tapats per altres competències". "El 8 de març ha demostrat per segona vegada que ja és hora que les dones i els gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals siguen tractats com a iguals i se'ls garantisca els mateixos drets", ha destacat la coordinadora general d'EUPV, per la qual cosa ha d'haver-hi un departament que "acabe amb les diferències salarials entre homes i dones, les violències masclistes i que impulse a les dones en economia feminista i a educar en igualtat".

Rosa Pérez Garijo: "El Botànic serà feminista o no serà"

D'aquesta manera, aquesta àrea tindria com a objectius aconseguir una igualtat real en drets i oportunitats i erradicar la violència contra aquests dos col·lectius així com combatre la feminització de la pobresa i la precarietat. A més, segons les dirigents polítiques, es dissenyarien polítiques que eviten que la maternitat siga un obstacle en la vida personal i professional de les dones, per a pal·liar la situació de les dones en l'entorn rural i es treballarà que l'economia feminista es faça visible i valore el treball domèstic.

Per això, des d'Unides Podem-EU coincideixen que si governen en la pròxima legislatura "es garantirà que totes les conselleries contemplen la perspectiva de gènere i que s'elaboren estudis periòdics de seguiment i compliment del pacte contra la violència de gènere", d'ací la necessitat de comptar amb recursos propis i personal expert en cada conselleria.

Segons van destacar Lima i Pérez Garijo en el seu anunci, totes aquestes mesures es volen treballar en conjunt amb els actors feministes, socials i institucionals del territori perquè "l'única manera de crear una política per al bé de totes és mantenint una comunicació bidireccional i no des de la imposició, com està acostumada la vella política".

La creació de la Conselleria de Feminismes (per la seua pluralitat i diversitat) i LGTBI és la primera mesura que presenta la confluència després de la seua confirmació del pacte electoral per part de les seues corresponents bases, una iniciativa que, tal com van declarar, no serà l'única perquè se senten "preparades i amb força de cara a les pròximes eleccions i confien a ser la peça fonamental que arme un més que possible nou Pacte del Botànic". I és que, en paraules de Pérez Garijo, "el Botànic serà feminista o no serà".

Arxivat a:

Destacats