La Conselleria d'Educació activa el pla MULAN per impartir classes des de casa

El pla inclou quatre portals digitals, un per a cada etapa educativa, per intentar que el sistema no es col·lapse

Guardar

Alumna a un aula
Alumna a un aula

Una vegada finalitzat el període festiu corresponent a les vacances de Falles, l’alumnat de la Comunitat Valenciana ha realitzat els primers dies d’educació telemàtica. El professorat s’ha vist obligat a adaptar-se i les sessions han hagut de ser modificades per poder transmetre els coneixements eficientment. És per aquesta raó que la Conselleria d’Educació ha elaborat l’anomenat pla MULAN (Model unificat lectiu d’activitats no presencials) amb l’objectiu de dotar de plataformes i tecnologies necessàries perquè la comunicació entre el professorat i l’alumnat siga el més fluïda possible.

Aquesta pla, que s’activarà progressivament al llarg de les pròximes setmanes, inclou quatre portals digitals dividits per etapes educatives:

-Portal Mestreacasa: Per a les etapes d’Infantil i Primària dels centres educatius públics, els materials es penjaran en les pàgines web de cada centre educatiu, a les quals es podrà accedir a través del portal web mestreacasa.gva.es.

-Portal AULES: L’alumnat d’ESO, FP Bàsica i EOI treballaran a través d’aquest portal, en què qualsevol docent dels centres públics podrà crear una aula virtual sense necessitat de cap sol·licitud (només és necessari tenir usuari i contrasenya en ITACA). A més, els alumnes de Batxillerat realitzaran les avaluacions a través d’aquesta plataforma. El portal estarà disponible per a l’alumnat d’ESO a partir del dia 27 de març i és preferible que s’hi accedisca de matí, mentre que ho estarà a partir del dia 2 d’abril per a l’alumnat de FP i a partir del dia 3 d’abril per a l’alumnat d’EOI.

-Portal WEBEX: A través d’aquest portal, els docents podran realitzar videoconferències en directe i cara a cara amb l’alumnat de Batxillerat, amb l’únic requisit de tenir una càmera web i un micròfon. A més, els alumnes tenen l’opció de comunicar-se de manera bidireccional, bé a través del micròfon o bé a través del xat del qual disposa el portal. L’àudio de les sessions es podrà gravar i penjar perquè els alumnes que no assistisquen a les classes en directe puguen accedir al material. I, en cas que alguna família no tinga accés a Internet es posarà a disposició un número de telèfon únic per cada aula a través del qual s’escoltaran les sessions en directe. Aquest portal estarà disponible a partir del dia 30 de març.

-Portal 'Web Familia': Aquest últim servirà per a la comunicació entre el personal docent i les famílies, que rebran la informació sobre el material disposat als diferents portals.

A més, la Conselleria d’Educació ha posat en marxa un cinqué portal anomenat Rebost Digital (ReDi), on s’oferiran recursos i eines digitals per a facilitar al professorat l’ensenyament a distància.

Algunes editorials s'han sumat a la col·laboració i han decidit obrir l'accés als continguts digitals perquè tant el professorat com l'alumnat puga fer-ne ús sense restriccions.

Aquest pla s’ha dissenyat amb l’assessorament d’experts de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. Des de la Conselleria d’Educació han volgut agrair "a tot el professorat els excepcionals esforços que està realitzant per superar tots junts aquesta situació".

Destacats