La Conselleria d'Agricultura consolida el Consell de l'Horta amb el nomenament de l'enginyer agrònom Miguel Jordá com a gerent de l'entitat

La consellera i presidenta del Consell de l'Horta destaca la trajectòria professional de Jordá i "el nomenament d'un gerent com primer pas per a dinamitzar l'activitat d'aquest òrgan"

Guardar

20.12.15_Consell_Horta mireia molla
20.12.15_Consell_Horta mireia molla

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i presidenta del Consell de l'Horta (CHDV), Mireia Mollà, ha comunicat la proposta de designació de l'enginyer agrònom Miguel Jordá com a gerent del Consell de l'Horta durant la sessió plenària de l'òrgan executiu d'aquesta entitat, integrat per representants de les corporacions locals, de les organitzacions agràries i de les entitats ecologistes i de la societat civil.

Segons Mollà, "el Consell de l'Horta consolida els seus passos endavant en la protecció i blindatge de l'ecosistema únic i singular que conforma el cinturó verd de la ciutat de València" amb el nomenament Jordà, màster en gestió ambiental i desenvolupament sostenible i funcionari de carrera de la Conselleria d'Agricultura, com a gerent de l'entitat.

Mollà ha destacat la trajectòria professional de Jordà en matèria agronòmica i ambiental, principalment en el sector públic, així com el seu treball de director-supervisor en l'elaboració del Pla de Desenvolupament Agrari de l'Horta de València, aprovat al febrer, i el seu acompliment al capdavant de la secretaria tècnica del (CHDV). "Jordà és una persona de referència en els municipis de l'Horta pels seus coneixements sobre la Llei i el PAT de l'Horta de València".

"Comptar amb una persona al capdavant de la gerència és el primer pas per a impulsar l'execució d'un projecte integral per a dinamitzar aquest enclavament essencial en la construcció d'un teixit social, productiu i cultural, de democratització de la terra, sobirania alimentària, consum de proximitat i ben comuna", ha indicat.

L'impuls es materialitza, així mateix, amb la creació de dues comissions ordinàries: l'Econòmica i Financera i la d'Infraestructures Agràries, així com d'una comissió especial destinada a la redacció del reglament de funcionament de l'entitat.

Entre les línies de treball destaca la implementació del projecte de desenvolupament agrari, prioritzant les actuacions de disseny i gestió dels bancs de terres, la creació de solucions orientades a facilitar el treball del reg i la promoció dels productes de proximitat de l'horta de València.

Altres iniciatives contemplades són el conveni de col·laboració per a la creació d'una tira de comptar Ecotira en MercaValència, la participació en el projecte VALSIPAM de dinamització de territoris declarats SIPAM (com el regadiu històric de l'Horta de València) o el programa ARCH (sobre la resiliència de l'horta i l'Albufera enfront del canvi climàtic).

La setmana passada, la reunió de la comissió de seguiment entre Ajuntament de València, Diputació de València i Conselleria d'Agricultura i Desenvolupament va subratllar l'adhesió d'una vintena de municipis, que representen a gairebé el 80% de la superfície de l'horta de València.

L'òrgan executiu ha aprovat la de tres nous, Almàssera, Burjassot i Vinalesa, engrossint la voluntat dels municipis de formar part activa d'aquests òrgans de decisió i seguiment.

Arxivat a:

Destacats