La Comunitat Valenciana s'uneix per a retre homenatge a les víctimes de la Covid-19

En l’homenatge, que començarà a les 12.00 hores, es destaparà l’escultura que recordarà a les víctimes de la Covid-19

Guardar

-Ciutat_de_les_Arts_i_les_Ciències
-Ciutat_de_les_Arts_i_les_Ciències

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix, hui, a partir de les 12.00 hores, l'acte d'homenatge a les víctimes valencianes de la Covid-19, que tindrà lloc a L'Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Les principals autoritats de la Comunitat Valenciana, així com els alcaldes i alcaldesses de les comarques valencianes assistiran a aquest acte solemne que comptarà amb la presència tant de persones afectades, com de familiars que han perdut als seus éssers estimats a causa de la pandèmia del coronavirus.

En aquest acte, organitzat per la Generalitat Valenciana, es destaparà l'escultura 'En record de la terra' que recordarà a les víctimes de la Covid-19, i que conté terra de les 33 comarques valencianes. L'escultura, creada per l'artista Rosa Antolí, en col·laboració amb l'IVAM i amb el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, que han sigut els encarregats de recollir terra de les diferents comarques, serà l'únic punt de la Comunitat Valenciana que compta amb terra de tot el territori valencià.

Rosana Antolí ha exposat els seus treballs en diferents institucions i museus nacionals i internacions, com la Tate Modern (Londres), la Fundació Joan Miró o el Centre Pompidou Màlaga. A més, ha rebut nombrosos guardons, com el Premi de la Reial Societat Britànica d'Escultors, el Premi Nacional de Videoart del BBVA o el Premi Internacional d'Artista Emergent de Dubai.

L'acte finalitzarà amb la interpretació de la peça musical 'In memoriam', a càrrec de la Real Camerata, i una ofrena floral al peu de l'escultura que posarà el fermall d'or a aquest homenatge a les víctimes de la pandèmia del coronavirus. No obstant això, els reconeixements no acabaran ací, ja que, tal com va anunciar el Consell, s'ha concedit l'Alta distinció de la Generalitat dels Premis 9 d'Octubre a tot el poble valencià pel paper crucial que va tindre, durant l'estat d'alarma, per a la contenció del virus.

A més, l'Alta distinció de la Generalitat també s'entregarà a diferents col·lectius que han lluitat contra el virus i que han desenvolupat un paper fonamental en plena crisi sanitària. D'aquesta manera, demà, 9 d'octubre, rebran el reconeixement el personal sanitari, el personal de centres i establiments de serveis socials, el personal del sector dedicats a la producció, distribució i comercialització de productes agroalimentaris, el personal de les empreses i serveis de transport, el personal de serveis de neteja i retirada de residus, el personal de serveis de seguretat, protecció i emergències, personal del sector de l'ensenyament, personal de les administracions públiques, personal del sistema valencià de ciència, investigació i innovació, professionals i empreses del sector productiu que han reorientat la seua producció per a poder atendre la demanda dels productes relacionats amb la COVID-19, personal del sector cultural, professionals dels mitjans de comunicació i entitats i organitzacions que desenvolupen la seua activitat en l'ambient de la solidaritat valenciana.

Destacats