La Comunitat Valenciana, referent en turisme esportiu

El President Ximo Puig i el Conseller Vicent Marzà presenten la marca “Comunitat de l’Esport” a Fitur

Guardar

Comunitat Esport Fitur
Comunitat Esport Fitur

Vincular les terres valencianes amb la pràctica esportiva. Amb aquest objectiu han presentat el President de la Generalitat, Ximo Puig, i el Conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la marca "Comunitat Valenciana, Comunitat de l'Esport" a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur).

El projecte està impulsat per la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso per reforçar l'esport turístic a la Comunitat Valenciana. L'esforç d'aquests dos companys d'equip posa el focus en dues línies de treball. Per un costat es busca fomentar la celebració d'esdeveniments esportius que permeten l'arribada de molts esportistes, junt amb les persones que els acompanyen. Per l'altre, es vol retenir però també atraure el talent esportiu. Es tracta, per tant, de consolidar un concepte de turisme en què l'esport siga el protagonista principal.

Ximo Puig ha destacat que "Comunitat de l'Esport" "aglutinarà tota l'estratègia valenciana de turisme esportiu sota una sola marca" per a crear una "identitat esportiva comuna". Sobre el model que s'ha d'impulsar, el President ha concretat que es busca un "creixement turístic més sostenible, corresponsable i conseqüent amb les expectatives socials i ciutadanes". Segons Puig, aquesta aposta permetrà "desestacionalitzar i descentralitzar els fluxos turístics".

En declaracions durant la presentació, Vicent Marzà ha explicat els principals objectius. Es tracta "d'acompanyar els esportistes que ja estan tecnificant-se, perquè puguen obtenir millors condicions i bons resultats; i també per portar i crear esdeveniments esportius perquè els nostres esportistes puguen competir i vinga molta gent de fora, d'àmbit estatal i internacional", ha dit el Conseller. Marzà ha afegit que el projecte naix "d'una realitat que ja existeix" perquè els valencians i les valencianes que practiquen esport ja se'n beneficien "dels seus hàbits saludables".

Al seu torn, la directora de la Fundació Trinitat Alfonso, Elena Tejedor, ha remarcat que l'experiència amb què compten per l'organització de la Marató València Trinitat Alfonso els "ha ensenyat que els esdeveniments esportius són una magnífica oportunitat per a donar a conéixer el nostre territori i presentar una imatge molt positiva cap a l'exterior". En referència a la Marató, el President Puig ha informat que en l'edició del 2018 va deixar més de 186.000 pernoctacions i una despesa turística de 17,7 milions a la ciutat.

Segons dades de la Generalitat, a la Comunitat Valenciana el turista resident esportiu es queda una mitjana de 2,3 dies, gasta 75 €, procedeix en la majoria dels casos del territori valencià i té com a primer destí la província de València. Pel que fa al turista estranger, es queda 5,7 dies i gasta al voltant de 153 €. En el seu cas, Alacant és la principal destinació.

El dia important per a l'aparador valencià serà el dijous 23, jornada reservada ja de manera "tradicional" a la Comunitat Valenciana. Els plats forts seran els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides al sector turístic de la Comunitat Valenciana i, després, el Discurs institucional del President Ximo Puig.

Fitur, que se celebra entre el 22 i el 26 de gener a Ifema, és un punt de trobada global pels professionals del turisme. En l'edició de 2019 va reunir 10.487 empreses de 165 països i regions diferents, prop de 143.000 professionals i fins a 111.000 visitants de públic general.

Destacats