La Comunitat Valenciana rebrà més de 10 milions de l'Estat per a lluitar contra les violències masclistes

Guardar

Concentració contra la violència masclista a Callosa d'en Sarrià
Concentració contra la violència masclista a Callosa d'en Sarrià

La Comunitat Valenciana rebrà més de 10 milions de l'Estat per a lluitar contra les violències masclistes i consolidar una estructura de corresponsabilitat en l'àmbit familiar: 8,7 milions per al desenvolupament de les mesures previstes en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i 1,4 milions dels crèdits de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

Sobre aquest tema, la delegada del Govern, Gloria Calero, ha destacat que "la coordinació que es duu a terme en matèria d'igualtat i lluita contra la violència de gènere, serà ràpida des del començament d'any" perquè "els problemes relacionats amb la vulnerabilitat social de la dona són de total urgència". "Esperar pot significar que arribem tard", ha advertit.

Així, ha explicat que dels 100 milions que anualment es distribueix entre els governs autonòmics per a l'execució de les mesures previstes en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (PEVG), enguany s'han assignat 8,7 milions d'euros a la Comunitat Valenciana, en línia amb els criteris acordats els últims quatre anys de vigència del Pacte.

A més, i dins dels crèdits de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere que financen programes de suport i assistència integral a les víctimes, i que enguany han aconseguit els 17 milions d'euros, a la Generalitat Valenciana li correspon prop d'1 milió i mig d'euros.

D'aquesta quantitat, 632.851 euros destinats a programes de suport a les víctimes d'agressions i abusos sexuals; 61.700 euros per a la millora de la coordinació i posada en marxa de plans personalitzats per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles; i 763.553 euros dirigits a garantir dret a l'assistència social integral a les víctimes de violència de gènere i l'atenció als menors.

En aqueix sentit, ha ressaltat l'augment produït en les accions referides als programes de suport a les víctimes d'agressions sexuals respecte a l'exercici passat. Així, mentre que en 2021 es van rebre 395.522 euros, en 2022 han sigut 632.851 euros.

"Amb aquesta injecció pressupostària s'avança en la coordinació de plans personalitzats, programes per al suport i recuperació integral de víctimes d'abús sexual i violència de gènere, així com els seus fills i filles", ha postil·lat.

Destacats