La Comunitat Valenciana garantirà l'optativa de Filosofia en l'ESO

Guardar

Classe a un institut valencià
Classe a un institut valencià

La Comunitat Valenciana oferirà la Filosofia com a optativa en l'ESO tal com es va comprometre a fer la Conselleria d'Educació amb l'Associació de professorat d'aquesta matèria.

"En la Comunitat Valenciana adoptem el compromís amb l'Associació de professorat de Filosofia que garantiríem l'optativa en l'ESO i així serà", han confirmat a Europa Press fonts del departament que dirigeix Vicent Marzà.

Les mateixes fonts recorden que amb la reforma la Filosofia serà obligatòria en primer i segon curs de Batxillerat, tal com l'administració educativa valenciana ja va fer amb l'anterior currículum.

Des del col·lectiu de docents, el professor Ángel Vallejo assenyala que han mantingut una reunió amb la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació de la Generalitat Valenciana, Reis Gallego, en la qual se'ls ha assegurat que la Conselleria "complirà amb la seua paraula, que també va comprometre el conseller Marzà". "Això els honra i cal reconéixer la seua implicació i esforç", assenyala el docent en xarxes.

Vallejo apunta que, "en general, sembla que es compliran" les expectatives del col·lectiu i s'atendran les seues peticions "mancant concretar detalls". "No hi haurà assignatures d'una sola hora", agrega.

"LA PUNTA"

El tractament que la Filosofia rep en el Reial decret del Govern pel qual s'estableix l'ordenació i els ensenyaments mínims de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) ha provocat les crítiques d'entitats com la Plataforma en Defensa de la Filosofia, que considera que la normativa "dona 'la punta' a la desaparició de les matèries adscrites a la Filosofia en Secundària Obligatòria".

El catedràtic de Filosofia del Dret i senador socialista per València Javier de Lucas manifesta que és veritat que en Batxillerat hi haurà dues assignatures de Filosofia, però, al seu judici, "no és menys cert i veritat que en l'Ensenyament Secundari Obligatori no s'ensenyarà filosofia".

Per part seua, la ministra d'Educació, Pilar Alegría, sosté que fins ara la Filosofia era una matèria optativa en l'ESO i que ara pot continuar sent-ho perquè les comunitats autònomes que ho consideren la continuaran oferint.

Alegria afig que també s'ha recuperat l'obligatorietat de la Filosofia en 1r i en 2n de Batxillerat, "arran de l'aprovació la llei educativa i els decrets de l'ESO". A més, es recupera l'assignatura d'Educació en Valors Cívics i Ètics, "que s'estudiarà obligatòriament en 5é o 6é de Primària, i també en 3r o 4t de l'ESO".

Arxivat a:

Destacats