La Comunitat Valenciana es blinda: tanca l'oci nocturn i redueix l'horari de l'hostaleria

També sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia el toc de queda en els municipis més afectats per la pandèmia

Guardar

ximo puig declaracion institucional
ximo puig declaracion institucional
La Comunitat Valenciana retrocedeix en la seua desescalada. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat el nou paquet de mesures per a frenar l'increment exponencial dels contagis de coronavirus, entre les quals destaquen la sol·licitud del toc de queda a la justícia, el tancament de l'oci nocturn i la reducció de l'horari de l'hostaleria. Així ho acaba d'anunciar després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la COVID-19 convocada per a aquest dijous a les 13.00 hores.El gir de l'evolució des de finals de juny ha precipitat precisament l'avançament d'aquesta Mesa i, amb ella, de l'aplicació de noves restriccions. Encara que es preveia fer una revisió el 15 de juliol, al començament d'aquesta setmana Puig va avançar que s'aplicarien "mesures contundents" per a corregir-la, i que la presència de la variant Delta estava en el 50% dels casos nous detectats.

Noves mesures

Tal com ha anunciat Puig, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, "la pandèmia ha empitjorat". En concret, es tanca l'oci nocturn, que haurà de funcionar com a bars i cafeteries i redueix l'horari de l'hostaleria a les 00.30, per la qual cosa només podrà servir fins a les 00.00 hores. En les taules, en terrassa es manté el límit de 10 persones, però en interiors es redueix a 6 persones.Així mateix, es redueixen els aforaments en grans esdeveniments: en exteriors, es passa d'un màxim de 4.000 persones a 3.000, i en interiors, a 2.000. Puig ha recordat també que no es permeten festes populars ni celebracions similars.Totes aquestes mesures entraran en vigor la mitjanit del divendres i es mantenen vigents fins al 25 de juliol.D'altra banda, Puig ha estacat que s'aprofitarà el màxim de competències de què disposa el Consell, per la qual cosa se sol·licitarà al TSJCV la limitació de la mobilitat nocturna o toc de queda d'1 a 6 de la matinada en els municipis de major risc, així com la de les reunions socials, amb un màxim de 10 persones en interiors i exteriors.En aquest sentit, ha afegit que es reforçarà la vigilància del compliment de mesures des dels cossos de seguretat de l'Estat.

Reforç en la vacunació

Així mateix, el president ha anunciat que es reforçarà el procés d'immunització. S'avançarà una setmana la vacunació de persones entre 20 i 29 anys, que previsiblement arrancarà durant la primera setmana d'agost, i s'espera que els valencians i valencianes d'entre 30 i 39 anys hagen rebut almenys una dosi a la fi d'aquest mes de juliol. També es contractarà 450 rastrejadors per a reforçar el seguiment dels casos i alleujar la càrrega de treball dels equips d'atenció primària.
Destacats