La Comunitat lidera les causes per corrupció el primer trimestre de 2018

Les tres sentències dictades en el territori valencià van ser condemnatòries

Guardar

Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia

La Comunitat Valenciana ha liderat les causes per corrupció durant el primer trimestre d'enguany. Amb 40 persones processades i 6 procediments judicials conclosos en aquest període, l'autonomia valenciana se situa per davant d'Andalusia i Madrid, segons les dades que ha oferit el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En el conjunt d'Espanya, els magistrats i magistrades van concloure un total de 17 procediments judicials per corrupció, en els quals es va dictar l'obertura de juí oral o de processament contra 85 persones. Així doncs, els processaments a la Comunitat representen el 47% del total, mentre que els procediments judicials conclosos per corrupció en el nostre territori suposen el 35% del total estatal.

A més, totes les sentències que es van dictar a la Comunitat Valenciana, 3 en total, van ser condemnatòries. A nivell estatal, les dades reflecteixen que els jutjats van dictar 20 sentències, de les quals 15 van ser total o parcialment condemnatòries.

Però, què s'entén per corrupció? En les dades del repositori elaborat pel CGPJ s'arreplega tant la corrupció administrativa com la corrupció política. És a dir, que els principals subjectes són funcionaris públics, governants i polítics en l'exercici dels seus càrrecs. La corrupció pública és la que "més alts índexs de preocupació inspiren en la ciutadania", segons el CGPJ.

Els delictes que s'engloben dins dels delictes de corrupció són la prevaricació urbanística; prevaricació administrativa; infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets; suborn; tràfic d'influències; malversació; fraus i exaccions il·legals; negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l'exercici de la seua funció i corrupció en les transaccions comercials internacionals.

Arxivat a:

Destacats