La Ciutat de les Arts organitza accions per a promoure el desenvolupament sostenible pel Dia dels Oceans

Guardar

Visita a la Ciutat de les Arts en bicicleta
Visita a la Ciutat de les Arts en bicicleta
La Ciutat de les Arts i les Ciències dedica aquesta primera setmana de juny al desenvolupament sostenible amb accions especials que inclouen una promoció 2x1 per a premiar l'ús de la bicicleta, la instal·lació en els exteriors del Museu de l'exposició 'Sobre Rodes' amb models clàssics i l'encesa especial de tot el complex, el dimarts 8 de juny, pel Dia dels Oceans, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.Així, a partir del dimarts 1 de juny es posa en marxa la promoció 2x1 #SobreRuedasCAC en Instagram, amb la qual es poden aconseguir entrades gratuïtes al Museu de les ciències o a l'Hemisfèric. Fins al dimarts 8 de juny, les persones que publiquen en el seu compte d'Instagram una foto amb bicicleta en el complex podran beneficiar-se de dues entrades al preu d'una.Per a això, només cal seguir el compte oficial de la Ciutat de les Arts i les Ciències en Instagram i publicar una foto amb bicicleta entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com story o post, amb l'etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias.Les persones participants rebran per missatge privat el full volant 2x1 digital que hauran de mostrar en les taquilles del Museu o de l'Hemisfèric. Es podrà participar de l'1 al 8 de juny i el full volant serà vàlid fins al 30 de juny de 2021.Es tracta d'una iniciativa amb la qual la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració mundial de Dia de la Bicicleta dijous que ve, en un mes que comença també amb el Dia del Medi Ambient el dissabte 5 de juny i el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. Per a commemorar aquesta última data, l'Hemisfèric, el Museu de les ciències, l'Oceanogràfic i Palau de les Arts s'il·luminaran de manera especial de color blau a partir de les 20 hores.Una altra de les accions previstes és la instal·lació de la mostra 'Sobre Rodes' en els exteriors del Museu que exhibirà des de models clàssics com el monocicle o el velocípede i recorrerà la història i evolució de les bicicletes a través de panells i reproduccions de diferents tipus d'aquest mitjà de transport.

APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT

En la seua aposta per promoure la mobilitat sostenible, la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb pàrquing de bicicletes amb suports totalment gratuïts en l'aparcament de l'Umbracle. Es troben a tots dos extrems de la planta baixa amb 81 llocs. A més, els ciclistes disposen d'aquest servei en l'entrada oest i est del Museu de les ciències amb 96 llocs.També s'han instal·lat espais gratuïts per a estacionar els patinets elèctrics, tant en els passejos exteriors com en el mateix aparcament de l'Umbracle, amb un total de 120 llocs en total.Entre els compromisos de futur destaca la instal·lació de llocs de càrrega en el pàrquing per a cotxes elèctrics o híbrids. Aquestes accions formen part de l'estratègia de la Ciutat de les Arts i les Ciències, impulsant iniciatives pel desenvolupament sostenible, la salut i el benestar social com l'eliminació dels envasos de les botelles de plàstic en les seues màquines de venda o la prestació de serveis de lloguers de vehicles sostenibles, entre altres, segons les mateixes fonts.Naturalesa i medi ambient destaquen, a més, en l'oferta expositiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La mostra 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho', l'exposició 'Davant el canvi, canviem' o el documental IMAX 'Amazon Adventure' de l'Hemisfèric són algunes de les propostes.També enguany, més de 500 estudiants han participat en la primera edició del concurs escolar 'Acció pel clima', organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències.

ACCIONS MEDIAMBIENTALS De l'OCEANOGRÀFIC

L'Oceanogràfic centra les seues accions mediambientals en diversos punts de la Comunitat Valenciana. Per a commemorar el Dia del Medi Ambient, 5 de juny, la Fundació Oceanogràfic, dins dels seus projectes de conservació i recuperació d'espècies, soltarà tortugues d'aigua dolça, Galápagos Europeu, al Llac Viu de l'aquari. Aqueix mateix dia, també es durà a terme la neteja de part de la platja de la Pobla de Farnals amb escolars del municipi, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de preservar l'ecosistema marí.Per al Dia dels Oceans, 8 de juny, es preveu així mateix la solta d'una tortuga recuperada a la platja de Cullera i s'inaugurarà l'exposició 'Som Aigua', d'Isabel Muñoz, premi Nacional de Fotografia, a casa Mediterrani d'Alacant. Una col·lecció de fotografies subaquàtiques realitzades en l'Oceanogràfic que evoca un planeta somiat en el qual conviuen animals i éssers humans en perfecta harmonia.
Destacats