L'últim divendres de tancament perimetral de grans ciutats deixa 1.000 sancions

El cos autonòmic ha inspeccionat 61 establiments i ha multat a tres d'ells

Guardar

cierre perimetral policia control
cierre perimetral policia control

El cinqué i últim cap de setmana de tancament perimetral de 16 municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana ha deixat un total de 999 propostes de sanció des de les 15.00 hores del divendres.

En concret, els agents de la Policia Nacional han tramitat 769 sancions i han detingut a quatre persones fins a les 22.00 hores d'aquest divendres, mentre que els diferents cossos de Policia Local han interposat 144 i la policia autonòmica 86, segons les dades de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i de la Generalitat, recollits per Europa Press.

Pel costat de la Policia Nacional, s'informa que els controls transcorren "amb normalitat", encara que les dades de sancions són "lleugerament" superiors als registrats la setmana passada, quan es van aixecar un total de 663 propostes de sanció, 106 menys.

La majoria de multes es concentren a la província d'Alacant, amb 572 propostes, enfront de les 134 de València i les 63 de Castelló. Així, les localitats alacantines d'Elda i Petrer encapçalen les sancions elevades per aquest cos, 182, a les quals se sumen dos detinguts.

A continuació se situa la ciutat d'Alacant, amb 153 propostes de sanció, i Benidorm, amb 110. A València s'han comptabilitzat 62 multes, altres 56 a Elx i 52 a Castelló. Per part seua, a Oriola s'han aixecat 40 actes, 37 a Gandia i 31 a Alcoi. La resta de municipis té menys d'una trentena de sancions.

Quant a la Policia Local, en els municipis perimetrats s'han registrat 144 denúncies per incomplir la normativa. Les diferents policies locals sumen 107 controls d'entrades i sortides: 57 a la província d'Alacant, 36 a València i 14 a Castelló.

En concret, a la ciutat d'Alacant, els agents han interposat 24 denúncies per incomplir el tancament perimetral en els onze controls d'entrada i sortida de la ciutat. En ells, a més, s'han identificat un total de 1.100 vehicles.

Les policies locals també han aixecat 32 denúncies per reunions no permeses en l'àmbit familiar (23 a Alacant, vuit a València i una a Castelló) i 56 en altres cercles (30 a Alacant i 26 a València).

Finalment, la Policia de la Generalitat ha identificat a 573 persones i 627 vehicles en les 16 ciutats més poblades de la Comunitat, on ha multat a 86 persones per incomplir la normativa anticovid.

El cos autonòmic ha inspeccionat 61 establiments i ha multat a tres d'ells. També ha realitzat 44 advertiments sobre l'ús correcte de la màscara i altres mesures preventives i ha aixecat quatre actes per tinença de droga i armes.

Destacats