L'Open Arms descarta Algesires com a port per a desembarcar als migrants

Guardar

open-arms
open-arms

L'ONG Proactiva Open Arms ha descartat aquest diumenge el d'Algesires (Cadis) com a port per a desembarcar als migrants a bord per "no ser viable" i estar a sis dies de la seua ubicació actual, han explicat fonts de l'entitat a Europa Press.

"Aquestes persones necessiten ser desembarcades immediatament. Estem actualment en un estat d'emergència humanitària, i aquestes persones han de ser desembarcades ja. Hi ha resolucions judicials que ho estan dient des de fa dies", han subratllat les mateixes fonts.

Ho han dit després que el Govern central haja oferit el port andalús com a lloc de destinació per a l'Open Arms "davant la inconcebible resposta" del ministre italià Matteo Salvini.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha ordenat habilitar el citat port per a rebre al vaixell Open Arms, en el qual viatgen més d'un centenar de migrants i que es troba a una milla de l'illa italiana de Lampedusa.

Sánchez ha pres aquesta decisió per la situació d'emergència que es viu a bord", després de dues setmanes de navegació i davant "la inconcebible resposta de les autoritats italianes, i en concret del seu ministre d'Interior italià de tancar tots els seus ports.

Destacats