L'IVAJ i EAPN-Comunitat Valenciana acostaran a 700 joves a projectes socials per a trencar estereotips sobre pobresa

L'objectiu és la transmissió de valors solidaris, d'inclusió, solidaritat i de voluntariat entre joves

Guardar

eapn_xarxa_visita_ACOEC_Benimaclet
eapn_xarxa_visita_ACOEC_Benimaclet

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l'EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió (EAPN CV) acostaran a uns 700 joves de 13 centres educatius de la Comunitat Valenciana a conéixer la realitat de la pobresa i l'exclusió, així com les possibilitats de voluntariat social.

El conveni de col·laboració del programa 'En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves' inclou en 2020 entorn de 40 activitats, entre xarrades telemàtiques o presencials, així com visites guiades, on professionals del tercer sector social i testimoniatges en primera persona tractaran de trencar amb visions estereotipades sobre la realitat de pobresa i exclusió.

El director de l'IVAJ, Jesús Martí, ha valorat aquest programa que "permet acostar a les persones joves a la realitat social, a les entitats que treballen en la lluita contra la pobresa i l'exclusió i, en definitiva, que obri la perspectiva i el compromís de la joventut a través del voluntariat".

Martí ha reconegut que "l'experiència de l'any passat ens anima a seguir en aquesta línia de treball per a l'educació en valors 'M'importa' i acostem l'educació per a la inclusió als i les joves en l'àmbit educatiu, complint amb les mesures sanitàries vigents per a totes les persones que participaran en les activitats".

'En marxa per la inclusió 2020'

Durant els mesos de novembre i desembre les persones joves es formaran i acostaran a la realitat de la pobresa i l'exclusió social en la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de conéixer aquesta problemàtica social i trencar amb visions estereotipades sobre el treball de les entitats socials i la imatge de les persones i col·lectius que la pateixen.Participaran joves dels centres educatius CFP Verge de Cortés (València), IES Serra d'Espadà (Onda), Escola Professional Xavier (València), IES Ximén d'Urrea (L'Alcora), IES Campanar (València), IES Violant de Casalduch (Benicàssim), IES Penyagolosa (Castelló), IES La Canal de Navarrés (Navarrés), CIPFP Misericòrdia (València), IES Josep Segrelles (Albaida), IES Vilafranca (Vilafranca), Centre iBe Formació (València) i CIPFP Faitanar (Quart de Poblet).

En la primera part, l'EAPN CV-Xarxa per la Inclusió impartirà tallers en modalitat presencial o telemàtica on s'explicarà l'estat de pobresa a Espanya i en la Comunitat Valenciana a través del seguiment de l'indicador AROPE, que inclou un concepte multidimensional per a definir la pobresa o l'exclusió social.

La segona part del projecte consisteix a conéixer l'acció social d'una de les 31 entitats que formen part de l'EAPN CV. Aquesta part del projecte té programats tallers telemàtics amb 11 de les 31 entitats que conformen la Xarxa per la Inclusió. En concret, s'han programat visites i tallers telemàtics amb Acoec, Novaterra, YMCA, Fundació Secretariat Gitano, Iniciatives Solidàries, FISAT, Acció contra la Fam, Fundació Cepaim, Patim, Nova Feina i Sant Joan de Déu.

En aquests tallers, professionals, voluntariat i persones usuàries explicaran quin és l'àmbit d'actuació de l'entitat, trencant amb visions estereotipades del treball des de l'acció social i de la realitat diversa de les persones en situació de major vulnerabilitat. Ja hi ha programades entorn de 40 activitats en el marc d'aquest conveni, en les quals podran participar també el personal de la Xarxa Jove de la Comunitat Valenciana.

El conveni 'En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves' es desenvolupa en el marc de la campanya 'M'importa. Educar en valors' de l'IVAJ i es fonamenta en la línia de sensibilització de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d'Odi 2019-2024.

Arxivat a:

Destacats