L'Executiva de Compromís aprova la proposta de reglament de primàries que obrirà un procés participatiu a tota la ciutadania

El reglament haurà de ser ratificat en la Trobada de Compromís que es celebrarà el pròxim 9 de febrer.

Guardar

Executiva-Compromis2
Executiva-Compromis2

La Comissió Executiva de Compromís, reunida este divendres a la seu nacional de la coalició, ha aprovat per unanimitat la proposta de reglament de primàries per a la tria dels seus candidats i candidates a les pròximes eleccions de 2019.

Les eleccions primàries de Compromís seran obertes a tota la ciutadania, podent participar qualsevol persona major de 16 anys que residisca al territori valencià, sent l'únic partit que celebrarà primàries obertes on tota la ciutadania podrà participar en l'elaboració de les llistes, triant a les persones candidates i ordenant-les segons la seua preferència.

A més, la proposta de reglament de primàries incorpora garanties de paritat i pluralitat en la conformació de les llistes, perquè totes les sensibilitats puguen estar representades, responent a l'esperit de defensa de la igualtat i la diversitat política que caracteritza a Compromís.

Igual que en 2015, la votació de les candidatures es podrà fer de forma virtual i presencial en les meses electorals que seran habilitades pels diferents col.lectius locals de Compromís.

Tal com s'ha assenyalat des de la Comissió Executiva de Compromís, esta proposta de reglament ha estat fruit d'un procés de diàleg i entesa entre les diferents parts que conformen la coalició per aconseguir un document de consens que òbriga de nou un procés de primàries participatiu i radicalment democratic.

Este acord, així com el calendari del procés de priàries que encara ha de ser establert, haurà de ser aprovat pels diferents òrgans interns dels tres partits que conformen la coalició, i posteriorment ratificat en la Trobada de Compromís convocada per al dissabte 9 de febrer.

Destacats