"L'efectivitat en el Senat depén de cadascun, de si vols que el teu pas per la política servisca per a millorar la vida dels valencians"

Carles Mulet, senador per Compromís al Senat, ha realitzat més de 5.000 iniciatives i intervencions mentre que uns altres només han realitzat dues en tota la campanya

Guardar

Carles Muler
Carles Muler

El senador per Compromís en el Senat Carles Mulet és un dels participants més treballadors i actius de la cambra. De fet, alguns li han batejat com "el senador hiperactiu". No és perquè parle molt, arribe puntual al seu lloc de treball o el seu comportament en la cambra, sinó que acumula un total de 5,163 accions en el Senat entre iniciatives i intervencions. Aquesta dada és sorprenent tenint en compte que hi ha senadors territorials valencians d'altres partits amb un volum de treball molt menor, algun que ha realitzat tan sols dues iniciatives en tota una campanya, per exemple. Mulet és un clar exemple de polític amb grans ganes i interés per defensar els interessos de la Comunitat Valenciana.

Com és possible que un senador faça més de 5,000 intervencions i un altre tan sols dues? "tinc l'avantatge de pertànyer a un grup xicotet, per això en els controls de govern puc parlar de qualsevol cosa. Quan en un grup parlamentari hi ha 90 persones... Cadascun pertany a una secció, per exemple d'esports, de justícia... No se solen immiscir en temes aliens als seus, tot i que poden intervindre igual" explica el mateix Mulet.

I és que molts dels senadors que formen part de la cambra alta ja han tingut una activitat política molt desenvolupada i quan arriben a aquest lloc, ja no arriben amb les mateixes ganes, el Senat pot semblar fins i tot "un cementeri d'elefants". "Si algú pertany a Justícia, perfectament pot proposar iniciatives d'altres sectors. És una cosa que no s'emporta a la pràctica però no sols en partits amb una llarga trajectòria com el PP o el PSOE, sinó que és una cosa que també ocorre amb Ciutadans", recalca el senador.

"Això depén de cadascun. De si vols anar a la llei del mínim esforç o de si vols alçar la veu i pensar iniciatives que facen més fàcil la vida dels valencians. Hi ha gent que com jo, s'alça cada dia pensant alguna pregunta o reflexionant sobre què es pot fer per a millorar la societat. De si vols que el teu pas pel congrés servisca per a alguna cosa", reflexiona Mulet.

Alguns reivindiquen que si una mateixa persona pot fer més de 5.000 intervencions i iniciatives i una altra només dues, potser és que sobren llocs en el congrés, però Mulet el té clar: "No és qüestió de llocs de treball. Hi ha al voltant d'uns 275 llocs que representen el panorama polític valencià en proporció amb el que ha votat la ciutadania. Eixe debat s'hauria de traslladar al mateix pes de la política. Hi ha molts ministeris, diputats... Tot es podria millorar, però és un concepte global, no sols del Senat", finalitza Mulet.

Destacats