Justícia eliminarà les "barreres arquitectòniques" dels jutjats de Mislata i Massamagrell

Guardar

Jutjats de Villena
Jutjats de Villena

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració duu a terme la redacció de cinc projectes per a millorar l'accessibilitat integral de les seus judicials dels municipis de Mislata, Massamagrell, Villena, Alcoi i Elda en 2022. Aquests cinc projectes suposen una inversió de 461.500 euros.

Està previst que durant aquest exercici s'inicien la reformes en aquests cinc edificis. A més, ja s'han començat les obres en l'edifici judicial de Sogorb, amb una inversió de més de 120.000 euros. En 2023 es duran a terme obres en dèsset seus amb una inversió de 990.000 euros, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes actuacions formen part del Projecte Justícia Accessible i Inclusiva que es va presentar el mes de febrer passat i que té com a objectiu l'eliminació de barreres arquitectòniques en les seus judicials. Per a això, s'instal·laran mesures que garantisquen la plena inclusió i l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, dificultats sensorials o qualsevol tipus de discapacitat.

El Programa inclou les "reformes immediates" per a esmenar les deficiències detectades en les seus, com a portes, rampes, ascensors i lavabos, i també incorporar senyalística accessible en braille i en llengua de signes.

El Model Valencià de Justícia Accessible i Inclusiva garanteix els drets de totes les persones amb discapacitat que representen el 6 % de la població que viu en la Comunitat Valenciana.

És un model "pioner a Espanya", que s'avança a la Llei 8/2021, com amb el projecte de sentències accessibles. A més, compta amb el suport i la col·laboració dels operadors jurídics i les associacions i entitats dels col·lectius que representen de les persones amb discapacitat: Cermi, Plena Inclusió CV.

Destacats