Justícia destina 1,2 milions per asistir jurídicament a les persones refugiades d'Ucraïna que arriben a la Comunitat

Les ajudes es canalitzaran a través del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats per a prestar assistència lletrada i gratuïta en matèria d'Estrangeria

Guardar

Arribada dels refugiats ucraïnesos a València
Arribada dels refugiats ucraïnesos a València

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha aprovat la concessió d'una subvenció de 1,2 milions d'euros al Consell Valencià de Col·legis d'Advocats (CVCA) perquè els seus professionals presten assistència jurídica gratuïta a les persones refugiades d'Ucraïna que arriben a la Comunitat Valenciana.

Aquesta subvenció pretén garantir el dret constitucional de totes les persones a la tutela judicial efectiva en el marc d'actuacions humanitàries com la provocada per la guerra d'Ucraïna i l'èxode de persones refugiades que està provocant.

L'assistència jurídica gratuïta serà prestada per professionals de l'Advocacia a través dels Serveis d'Orientació Jurídica de les seus judicials. També es durà a terme en les comissaries de les tres capitals de província que compten amb serveis d'Estrangeria.

Gràcies a aquesta subvenció, s'oferirà assistència lletrada per a realitzar tràmits jurídics i administratius que precisen les persones desplaçades. S'estima que la Comunitat Valenciana ha acollit, fins ara, al voltant de 1.800 refugiats ucraïnesos, la qual cosa la situa com la segona autonomia amb major nombre de persones que atendre a causa de la guerra, només per darrere de Madrid. Es preveu, a més, que aquest nombre augmente en les pròximes setmanes, així com les dificultats que aquestes persones poden trobar per a regularitzar la seua situació. Amb aquesta iniciativa, es pretén facilitar l'acolliment dels refugiats i refugiades.

Destacats