Justícia augmenta fins als 50 milions la dotació per al Torn d'Ofici de l'Advocacia i la Procura

La inversió per a garantir la Justícia Gratuïta augmenta un 5,4 % respecte a 2021 i creix un 121 % respecte als 28 milions de 2015

Guardar

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha aprovat augmentar fins als 50 milions d'euros la dotació per al Consell Valencià de Col·legis d'Advocats (CVCA) i el Consell Valencià de Col·legis de Procuradors (CVCP) per a finançar les actuacions d'assistència jurídica gratuïta i, especialment, el Torn d'Ofici, l'assistència a la persona detinguda o presa i els Serveis d'Orientació Jurídica de les seus judicials de les tres províncies.

Amb aquesta resolució, la dotació per a la Justícia Gratuïta augmenta en 2022 un 5,4 % respecte a l'any anterior per a l'Advocacia i un 6,34 % en el cas de la Procura. En conjunt, creix en un 121 % en relació amb 2015, quan la inversió amb prou faenes superava els 28 milions d'euros.

Les dotacions es vehiculen a través de les organitzacions col·legials que agrupen a l'Advocacia i la Procura de la Comunitat Valenciana. D'aquesta forma, el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats rebrà 43.195.000 euros mentre que el de Col·legis de Procuradors obtindrà 6.805.000.

Amb aquests fons, a més dels serveis prestats pels professionals de tots dos col·lectius jurídics, se sufraguen inversions per a la dotació d'infraestructures necessàries per als col·legis professionals.

Aquestes subvencions permeten garantir el dret fonamental a la tutela judicial efectiva, així com un accés a la justícia igualitari amb independència de la situació socioeconòmica de la persona que la necessite.

Destacats