Joves PV – Compromís llança una guia per al professorat front als atacs d’odi i l’extrema dreta a les aules

Guardar

Aula infantil ARCHIVO EP
Aula infantil ARCHIVO EP

Joves PV - Compromís ha publicat una guia per al professorat valencià amb claus per a combatre els discursos d’odi de l’extrema dreta a les aules. El document de l'organització juvenil, sota el nom “Una educació sense codis”, busca protegir la infància i la joventut i promoure una educació en igualtat, salut sexual, inclusió i sostenibilitat per a tot l’alumnat del territori.

La guia naix com a resposta als intents de l’extrema dreta per bloquejar el dret de l’alumnat a una educació integral mitjançant l’exclusió dels xiquets i xiquetes de determinades activitats o programes en què el centre hi participa. Exemple d’aquest boicot a l’educació de l’alumnat valencià són els anomenats formularis “pin parental”, iniciativa del lobby ultraconservador Hazte Oír, organització coneguda pels missatges discriminatoris contra la infància.

Cesc Roig, secretari general de Joves PV, assegura que “és necessari protegir als xiquets i xiquetes, però per a això també cal tindre eines per al professorat.” “El discurs negacionista de la violència masclista, que promou la LGTBfòbia o els discursos d'odi de la ultradreta estan posant en perill a la infància, que és un col·lectiu molt vulnerable”, afirma Roig. “L'extrema dreta, els seus socis de govern i els qui blanquegen els seu discurs d'odi són còmplices i responsables d'esta barbàrie”, apunta el secretari general.

L’organització de joves destaca que des de l’inici del Govern del Botànic i especialment des de les conselleries liderades per Compromís -Educació i Igualtat i Polítiques Inclusives-, s’ha treballat de valent per protegir drets i salvaguardar la diversitat.

Arxivat a:

Destacats