José Antonio Rovira destaca que Labora en Ruta està acostant el Servici Valencià d’Ocupació i Formació al ciutadà

Guardar

Labora en Ruta
Labora en Ruta

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha visitat el fòrum d'ocupació Labora en Ruta que s'ha celebrat a la localitat alacantina d'Elx i ha destacat que esta iniciativa del Consell està fent del Servici Valencià d'Ocupació i Formació "un organisme més eficient, més humà i pròxim", així com ha recordat altres polítiques en este sentit, com el Bus Labora, que està portant tots els servicis de Labora als municipis que no tenen oficina d'ocupació.

El conseller, que ha visitat tots els tallers de l'esdeveniment juntament amb l'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, ha assenyalat que, en els sis primers esdeveniments, ha oferit 352 llocs de treball de 124 empreses. A més, quasi 4.100 persones han passat per estos fòrums que han fet 1.100 entrevistes.

A més de l'efectivitat d'estos fòrums a l'hora d'acostar a la ciutadania l'activitat del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, Rovira ha incidit en la importància "d'ajudar les empreses de cada comarca en la seua cerca de talent, perquè en el fòrum podran conéixer els candidats més adequats a les seues necessitats i d'esta manera fomentar les contractacions laborals". Així, en este esdeveniment participen 37 empreses que oferixen 129 llocs de treball.

La inscripció en els fòrums d'ocupació Labora en Ruta és totalment gratuïta. Es fa a través de la pàgina web Labora en ruta i cada persona pot pujar el seu currículum i postular-se en les ofertes que s'adapten al seu perfil.

No obstant això, si una persona no ha pogut omplir prèviament la seua inscripció, pot acudir directament al lloc en el qual se celebra el fòrum i completar allí mateix la seua inscripció.

A més de la marató d'entrevistes, en els fòrums d'ocupació se celebren conferències, taules redones i tallers pràctics dissenyats per a millorar les habilitats de cerca d'ús dels candidats. Estes activitats són gratuïtes i d'accés obert per a tots els interessats, sense necessitat d'inscripció prèvia.

Tres fòrums més fins a juny

Fins al pròxim 12 de juny se celebraran altres tres fòrums Labora en Ruta, en altres tantes localitats de la Comunitat Valenciana. El calendari de Labora en Ruta es pot consultar en la web, i estan previstos la Mata de Morella (29 de maig), Vall d'Alba (5 de juny) i Chiva (12 de juny).

Els fòrums continuaran celebrant-se durant el segon semestre de 2024 i la primera meitat de 2025, i donaran visibilitat a multitud d'ofertes de treball d'empreses de cada zona on se celebren. Els interessats podran trobar tota la informació en la pàgina web.

Destacats