Joan Ribó: "València no tolera el xantatge de l'extrema dreta i Mongòlia estarà en La Rambleta"

Guardar

Ribo Pleno
Ribo Pleno

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que la ciutat "no tolera el xantatge de l'extrema dreta" i Revista Mongòlia podrà representar el seu espectacle aquest cap de setmana en Rambleta, tal com estava previst.

"Per descomptat que València no tolera el xantatge de l'extrema dreta. Aquest cap de setmana Revista Mongòlia estarà en La Rambleta com no podia ser d'una altra manera. L'agenda cultural de la nostra ciutat la programen els agents culturals, i ningú més", assevera el primer edil en un missatge en Twitter.

Des de Revista Mongòlia han contestat a aquest tuit de Ribó de la següent manera: "Gràcies per la seua ajuda, senyor alcalde. Allí estarem amb el nostre espectacle 'cochambroso' sense gel. Visca la València democràtica".

La Rambleta de València, que havia anunciat la cancel·lació de les dues funcions programades de l'espectacle 'Mongòlia sobre gel' aquest dissabte i diumenge, 1 i 2 de desembre, per amenaces de grups d'extrema dreta, ha decidit alçar aquesta suspensió després de "la garantia de les autoritats públiques municipals i estatals" que han mostrat els cossos de seguretat de l'Estat.

En comprometre la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana el desplegament del dispositiu necessari per a garantir la seguretat del públic, artistes i empleats, tant a l'interior com en l'exterior del centre, les dues sessions de 'Mongòlia sobre gel' se celebraran "tal com estaven previstes", han informat.

Després de conéixer aquesta notícia, polítics valencians han expressat la seua satisfacció, entre ells, diversos regidors de l'Ajuntament valencià. La primera tinent d'alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez ha manifestat: "Una gran notícia! La Rambleta acollirà les obres previstes de la @revistamongolia. Ningú ens va a limitar a #València. Hui i tots els dies guanyarem les persones que defensem la llibertat d'expressió".

Per part de València en Comú, l'edil d'Acció Cultura, María Oliver, ha dit: "Demà estarem recolzant a la Rambleta i rient juntes amb Revista Mongòlia. És l'administració la que ha de garantir que es protegisca la llibertat d'expressió enfront dels violents, en qualsevol espai cultural. Així ho farem. Ni un pas arrere".

L'edil de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha comentat que ell ja tenia l'entrada per a gaudir de l'espectacle i ha agregat. "Mai haguera permés que els feixistes ho censuraren", mentre que el responsable de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recalcat que "els demòcrates no hem de ni podem tolerar que l'extrema dreta empre les amenaces i la violència habitual per a fer-se la mestressa i decidir què es pot i què no es pot veure en el teatre".

També des de les files de Compromís, el síndic en les Corts, Fran Ferri, ha apuntat: "Quan s'està en el govern, a més de concentracions es poden fer coses per a arreglar-ho. I així ha sigut, Gràcies a la labor tranquil·la i silenciosa de Joan Ribó i Vicent Marzà".

Destacats