Joan Ribó i Lucía Beamud integraran aquest dissabte la Mesa d'Edat del ple en el qual el primer serà elegit alcalde

Guardar

pleno
pleno

L'alcalde de València en funcions i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, i la regidora electa d'aquesta coalició Lucía Beamud integraran aquest dissabte la Mesa d'Edat del ple de constitució de la nova corporació local de la ciutat per al mandat 2019-2013, a l'ésser els representants municipals de major i menor edat.

La sessió plenària tindrà lloc aquest 15 de juny a l'ésser el vinté dia posterior a la celebració de les eleccions locals del passat 26 de maig, com estableix la Llei orgànica de Règim Electoral General, llevat que s'haguera presentat recurs contenciós-electoral contra la proclamació dels regidors electes.

En aquest ple, a més de quedar conformat el nou ajuntament per a la pròxima legislatura, es triarà, com recull també la citada norma, al seu màxim representant. Joan Ribó serà designat primer edil amb el suport dels deu edils de Compromís i dels set del PSPV.

En aquesta convocatòria, els 33 regidors --deu Compromís, huit PP, set PSPV, 6 Cs i 2 Vox-- juraran o prometran el seu càrrec i a més de l'alcalde intervindran amb diferents discursos els portaveus de cadascun dels cinc grups municipals.

La sessió començarà a les 10.30 hores amb la constitució de la Mesa d'Edat com a òrgan de govern de caràcter transitori fins que quede constituïda la nova corporació local. Al costat del secretari general de l'Ajuntament i del ple, els membres de la Mesa d'Edat, Ribó i Beamud, comprovaran les credencials presentades o acreditacions de la personalitat dels electes, ateses les certificacions que a l'Ajuntament haja remés la Junta Electoral de Zona.

Una vegada realitzat aquest tràmit, es declararà formada la corporació. Després d'això, el secretari general convidarà a Joan Ribó i a Lucía Beamud a formular el jurament o promesa del càrrec de regidor o regidora i els entregarà els atributs corresponents a la seua condició de regidors. A continuació, es farà el mateix amb la resta d'edils electes.

En primer lloc compliran aquest tràmit els altres huit representants de Compromís, amb Isabel Lozano al capdavant, com a número dos de la seua llista electoral després de Ribó. Després, passaran per l'estrada María José Catalá, cap de llista del PP, i els altres set membres d'aquesta formació, seguits de la candidata socialista, Sandra Gómez, i dels altres sis edils del PSPV.

Els següents a jurar o prometre el seu càrrec i formalitzar la seua condició de regidors seran els sis representants de Ciutadans, amb un cap de llista, Fernando Giner, en primer lloc. Finalment, serà el torn dels dos regidors de Vox, encapçalats per José Gosálbez.

ELECCIÓ D'ALCALDE

Una vegada constituïda la corporació, es procedirà a l'elecció de l'alcalde. Després de la lectura de totes les candidatures presentades, serà proclamat primer edil electe el cap de llista que haja obtingut la majoria absoluta dels vots del ple.

La votació per a elegir a l'alcalde serà secreta i es durà a terme en una urna mitjançant paperetes en les quals cada edil haurà d'indicar el nom i cognoms del candidat o candidata que recolza. En aquest procés es declararan nul·les aquelles paperetes en les quals no conste amb claredat el candidat o la candidata a la qual es vota o aquelles que continguen expressions alienes a la finalitat de la votació.

ORDRE ALFABÈTIC

Els representants de cada grup municipal seran cridats a votar per ordre alfabètic. Els membres de la Mesa d'Edat seran els últims a emetre el seu vot.

Quan concloga la votació i l'escrutini, l'aspirant amb més vots serà proclamat màxim responsable de la ciutat i jurarà o prometrà el seu càrrec com a tal abans de rebre la vara de comandament.

Una vegada haja ocupat el seu escó, en la presidència de l'hemicicle, es dissoldrà la Mesa d'Edat. L'acte, que aproximadament durarà unes dues hores i mitja, es tancarà amb la intervenció dels portaveus dels grups municipals per un temps màxim de deu minuts i per ordre de menor a major representació --Vox, Ciutadans, PSPV, PP i Compromís-- i amb la del nou primer edil, que no tindrà límit de temps en el seu discurs.

Destacats