Joan Baldoví sobre Aitana Mas: "Jo crec que la vicepresidenta no acabarà dimitint"

Unes 25.000 persones voten hui en les primàries de Compromís per a triar als caps de llista de cada província per a les eleccions de maig

Guardar

El portaveu i diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví
El portaveu i diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví

El portaveu i diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat que creu que la vicepresidenta del Consell, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i candidata a les primàries de la coalició per a encapçalar la llista per Alacant, Aitana Mas, "no acabarà dimitint" una vegada coneguts els resultats de les primàries.

En declaracions als mitjans aquest dissabte abans de votar, Baldoví, que per la seua banda opta a ser el cap de llista per València i candidat de la coalició a la Presidència de la Generalitat, preguntat per si li preocupa que Aitana Mes --que fa uns dies va assegurar que "meditarà el que haja de meditar una vegada tinga resultats"-- quede fóra de la llista, ha assegurat que això "no li preocupa gens" perquè creu que els resultats seran satisfactoris.

En tot cas, ha demanat "encaixar els resultats amb esportivitat". "Si alguna cosa hem aprés és això, perquè así és la democràcia", ha expressat.

Per això, ha assegurat que al final del dia els resultats de les primàries seran "satisfactoris per a tot Compromís" perquè "ho haurà decidit la gent". "Despús-demà, veurem; hui, votem", ha agregat.

En aquesta línia, Baldoví, s'ha mostrat confiat que la gent "sabrà acceptar el que voten els militants" i ha posat d'exemple el seu propi cas com a aspirant a ser el cap de llista per València i candidat de la coalició a la Presidència de la Generalitat: "Baldoví tampoc seria imprescindible --si no guanya les primàries--, i no seria una desgràcia".

Per tot això, ha remarcat que les persones que voten seran "les que decidiran i els altres hem d'acceptar-ho amb esportivitat", al mateix temps que ha reivindicat que les primàries de Compromís són un procés "democràtic" perquè "la gent decideix el seu candidat".

Les primàries de Compromís, obertes a tota la ciutadania, es resolen aquest cap de setmana amb la incògnita de qui serà el cap de llista per la província d'Alacant, una plaça que es disputen la vicepresidenta portaveu i consellera d'Igualtat, Aitana Mas; el portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, la representant de Joves MJ Calabuig i la militant Marina González.

La vicepresidenta de la Generalitat i candidata a les primàries de Compromís per a encapçalar la llista per Alacant, Aitana Mas, va rebutjar aquesta setmana fer "hipòtesi" sobre aquest procés electoral perquè "no és el més assenyat, ni el més coherent, ni el més correcte". "Aquesta vicepresidenta meditarà el que haja de meditar una vegada tinga resultats", va subratllar, preguntada per si se sentiria qüestionada si no resultara guanyadora.

Destacats