JJ.Zaplana: "Segons el protocol de Ximo Puig, el Consell tardarà 5 anys a tenir vacunada tots els valencians"

"Si com diu el president en 2 mesos ja hi haurà 170.000 persones vacunades, per Setmana Santa els faltaren a 4.830.000 persones per vacunar"

Guardar

JJ ZAPLANA
JJ ZAPLANA

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular (GPP), José Juan Zaplana, ha assenyalat avui que segons el protocol que ha airejat el president de la Generalitat, Ximo Puig, "el Consell trigarà 5 anys a tenir vacunada tots els valencians".

Així, ha explicat durant la defensa de les esmenes populars de Sanitat als pressupostos de 2021 que "si en 2 mesos tenen un pla de vacunació per a 170.000 persones, per Setmana Santa els faltaren a 4.830.000 persones per vacunar. "Saben el temps que trigaran a tenir vacunada la població de la Comunitat Valenciana al ritme que proposa, Puig, 5 anys", ha explicat.

José Juan Zaplana ha indicat que aquesta és una data "preocupant" pel que els ha animat a reflexionar "escolten, abandonen la prepotència en la qual s'han instal·lat, donen suport a les nostres esmenes, els assegure que és l'única manera de solucionar els problemes i el consens que la gent espera de tots".

Així, el portaveu de Sanitat ha volgut dir-los a tots aquests familiars i a tots aquells que han sofert la malaltia i que per desgràcia estan desenvolupant algun tipus de seqüeles, que des del Partit Popular "no pararem ni un minut perquè el nostre sistema sanitari públic consolide un nou model de futur que s'allunye del sectarisme actual", ha assenyalat.

Si hui hi ha un sistema que està en crisi, bloquejat i sense símptomes de millora, aquesta és l'atenció primària i és la pedra angular per a aplacar l'actual situació.

Així, ha assenyalat que la solució per a l'atenció primària implica liderar una transformació digital de la mà d'una direcció general i de 450 milions de € per a consolidar-ho, per fer costat als seus professionals, dissenyar un model de futur nou basat en nous problemes, i reforçant plantilles".

José Juan Zaplana, ha assenyalat que els partits del Botànic voten en contra de les esmenes del PP perquè "descobreixen les seues manques" perquè aquestes sí que estan desenvolupades per veritables experts, per professionals de primera línia, col·legis i societats científiques, que aporten solucions per a deixar de ser la comunitat".

Des del PP "els aportem solucions perquè la comunitat deixe de ser on més professionals es continuen contagiant per la covid, els proposem reformes per a no abandonar a les patologies no covid, els proposem un pla d'ajudes per a l'accés de màscares per a persones vulnerables sanitàriament o econòmicament i una solució al conflicte que continuen mantenint amb els MIR", però "han votat a tot que no.

Mentrestant, "s'han gastat 16 milions d'euros en carpes fake que no serveixen per a res, i algun amic del seu govern també s'ha anat embutxacant més de 30 milions de € en comissions, i tot això està ja en recerca per antifrau i algun lloc més".

Arxivat a:

Destacats