JJ Zaplana: "Puig ha abandonat una vegada més l'Atenció Primària i la nova ona Covid ha sigut la punta per a acabar de col·lapsar-la"

"El Botànic, que tant critica tot el que siga privat, a l'hora de la veritat està abandonant la sanitat pública i privatitzant la realització de les PCR i antígens"

Guardar

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat hui que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ha desatés l'Atenció Primària, i la nova ona Covid ha sigut la puntulla per a acabar de col·lapsar-la".

José Juan Zaplana ha afirmat que el Govern valencià "ha perdut un temps molt valuós, en els quals els indicadors de Covid havien baixat, per a posar ordre en l'Atenció Primària i no ho han fet". Així, el diputat popular ha assenyalat que "no s'han previst amb suficient temps les plantilles de Nadal i les substitucions de personal sanitari per vacances o baixes i ara ens trobem amb un repunt del virus i un personal esgotat i sense alternatives".

El portaveu de Sanitat ha assenyalat que aconseguir cita presencial en un centre de salut de la Comunitat en aquest moment "és missió impossible, i les que s'estan donant són a 15 dies de vista, per a després de Nadal. I això en el cas dels centres que no estan tancats". "Al tripartit se li ompli la boca de parlar d'Atenció Primària, i a l'hora de la veritat és la gran oblidada. El seu bon funcionament és garantia perquè tot el que arriba després (proves diagnòstiques, derivació a especialistes) fluïsca. Si s'embossa l'Atenció Primària és qüestió de dies que tot el sistema s'obstruïsca", ha assenyalat.

El diputat popular ha indicat que Sanitat "funciona sense criteri". "Un dia anuncien que acomiaden a personal sanitari. L'endemà fan marxa enrere i els mantenen. Amb xantatge inclòs indicant que seran penalitzats si no renoven contracte".

Finalment, José Juan Zaplana ha subratllat també el col·lapse per a la realització de proves PCR. "El Botànic, que tant critica tot el que siga privat, a l'hora de la veritat està derivant a centres privats la realització d'aquests tests, sobretot en el cas dels escolars, per falta de personal, de temps i d'organització". Sobre aquest tema, el portaveu de Sanitat ha anunciat que ha presentat una bateria de preguntes en Les Corts dirigides a la Conselleria perquè explique "a quines empreses s'ha derivat la realització de PCR i amb quina licitació s'ha fet". "Hi ha CCAA, com Madrid, on s'han obert punts de test massius en hospitals públics. Ací és a l'inrevés i s'està privatitzant la gestió de la pandèmia", ha criticat.

Arxivat a:

Destacats