Jiménez acusa a Giner d'haver-li posat "moltes pedres en el camí" per a treballar en el grup de Cs

La edil no adscrita reitera que se le suspendió de militancia para apartarla de las primarias y censura "formas de la vieja política"

Guardar

jimenez_ciudadanos
jimenez_ciudadanos

L'exregidora de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València i edil no adscrita d'aquesta corporació després de deixar aquesta formació i a partir del pròxim ple municipal, María Dolores Jiménez, ha acusat aquest divendres al portaveu d'aqueix partit en el consistori, Fernando Giner, d'haver-li posat "moltes pedres en el camí" per a dur a terme el seu treball en el grup municipal.

Jiménez ha assegurat que des que va començar l'actual legislatura "podria haver treballat més" i haver assumit "no solament una àrea, la de seguretat ciutadana, extinció d'incendis i emergències" i haver sigut designada com a representant titular de Cs en alguna comissió --municipal-- i no solament com a "substituta".

"He sigut l'única del grup que no està en cap comissió d'aquest Ajuntament. En la de seguretat estic com a substituta. M'han donat coses soltes, no com a titular", ha assenyalat la regidora, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit després de conéixer-se aquest dijous que ha deixat Cs i el seu grup municipal a València encara que manté la seua acta com a regidora i passarà a ser no adscrita.

Així mateix, María Dolores Jiménez ha reiterat que l'objectiu de l'expedient de suspensió cautelar de militància que Cs li va obrir a la fi de novembre i després del qual ha presentat la seua baixa del partit ha sigut apartar-la del procés de primàries d'aquesta formació, al que pretenia presentar-se.

"Jo vaig decidir presentar-me a les primàries. Així el que fan és que no em presente", ha exposat. Ha afegit que "complia els requisits" per a concórrer a aqueix procés "fins al dia 30 --de novembre-- quan em van obrir l'expedient" i ha considerat que un partit és "més transparent i democràtic" quantes "més persones" es puguen "presentar a primàries".

L'exrepresentant de Ciutadans, que ha insistit en la seua intenció de seguir treballant pels valencians, ha repetit que es va assabentar que se li hi havia obert expedient de suspensió de militància pels mitjans de comunicació i ha lamentat que fóra així i que no se li haja donat oportunitat per a "defensar-se dins del termini i en la forma escaient".

De la mateixa manera, ha criticat que s'haja perjudicat el seu "honor" i "imatge". "No m'han deixat dins del termini i en la forma escaient que em defensara", ha agregat, al mateix temps que ha negat que haja estat de baixa mèdica i ha asseverat que ha sigut "disciplinada" i "molt respectuosa". Ha recordat que va ser dilluns passat, 10 de desembre, quan va presentar la documentació per a retirar-se de Cs.

Jiménez ha estimat que les "formes" cap a ella han sigut les pròpies de "la vella política", no aquella "per la qual vaig decidir entrar" en Ciutadans i ha opinat que se li ha deixat de costat també per "no ser dona florer" i "per venir a treballar".

La d'aquesta regidora és la segona eixida d'un membre del grup municipal de Ciutadans en la capital valenciana des que es va iniciar l'actual mandat després de la de Santiago Benlliure al febrer d'enguany. Benlliure va decidir després de deixar aquest grup lliurar l'acta d'edil i el seu escó va ser ocupat per José María Bravo.

"AÇÒ NO SÓN FORMES"

En decidir mantenir la seua acta, Jiménez deixa a Cs amb cinc representants en l'Ajuntament de València, enfront dels sis regidors que va aconseguir després de les eleccions municipals de 2015. "Jo també m'anava al febrer, amb Benlliure, però Madrid em va parar. I haguera acabat el mandat si no m'hagueren fet açò: eixir en els mitjans sense saber. Açò no són formes. No m'agrada", ha comentat l'edil.

D'altra banda, la regidora no adscrita ha indicat que és "incert" que mantinguen una "mala relació amb dirigents" de Ciutadans i ha assegurat que és "bona" amb responsables i companys de la Comunitat Valenciana, Madrid, Andalusia i altres territoris.

María Dolores Jiménez ha insistit en la seua voluntat de seguir treballant en el consistori pels valencians. "En els cinc mesos que queden --de legislatura-- seguiré treballant i podré tocar més camps dels quals m'havien deixat". L'edil ha negat també haver negociat la seua actual situació amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

"En cap moment he negociat res amb l'alcalde ni condicions econòmiques, ni intervencions ni minuts ni res. Vaig aportar la documentació al secretari --del consistori-- i per respecte vaig cridar a l'alcalde", ha afirmat, a més de destacar que no va estar en la junta de portaveus que es va celebrar aquest dijous en l'Ajuntament per a parlar de la seua eixida del grup municipal de Cs i de les condicions en les quals queda en la corporació local.

"UN PROBLEMA DE GRUP MUNICIPAL"

Preguntada pel seu futur i per si podria entrar en un altre partit polític, Jiménez ha descartat aquesta possibilitat i ha respost que vaig entrar en Cs i en el consistori "per a treballar pels ciutadans" i per un partit que li representava "al cent per cent".

"No he tingut problemes amb Ciutadans, sí amb les persones que treballen ací, de la vella política", ha apuntat, després del que ha assenyalat que hi ha hagut "un problema de grup municipal".

La representant municipal ha declarat que est ha sigut una qüestió de "voler el poder" i de "voler controlar perquè ningú isca millor ni florisca més", ha dit en al·lusió a Giner. Al seu torn, ha indicat que es porta bé amb edils d'altres formacions, tant de l'equip de govern com de l'oposició.

Destacats