J.J Zaplana insta a Puig a incrementar el nivell de vacunació perquè "estem a la cua en la tercera dosi"

Zaplana insisteix a reforçar l'atenció primària, que ja està saturada en aquesta sisena ona, "perquè s'està posant en risc la salut de molts valencians per la negligència de Puig"

Guardar

El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana
El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana

El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana, ha instat hui a Puig a "incrementar el nivell de vacunació en la Comunitat Valenciana perquè segons les dades del Ministeri de Sanitat, la nostra està a la cua quant a la inoculació de la tercera dosi".

El diputat popular ha lamentat que "estem per davall de la mitjana en 3 dels 4 grups de vacunació que han de rebre la dosi de reforç". "Somo antepenúltims en les persones d'entre 40-49 anys, 4 punts menys de la mitjana en els de 50-59 i altres 4 punts per davall en les dosis de record per als de 60-69", ha afirmat Zaplana

El portaveu de sanitat del GPP ha assenyalat que "encara que Puig parla molt de la vacunació no fa prou per a poder immunitzar a tota la població en un temps rècord".

En aquest sentit, ha recordat que "ha congelat la vacunació en escolars perquè exclusivament s'ha triat que es faça en els centres educatius i ara ens diuen que és perquè no tenen més vacunes" i "segons el mateix informe del Ministeri de Sanitat a la comunitat li queden 50.000 mil dosis per inocular".

Zaplana ha assenyalat que "si fan falta més vacunes doncs que Puig li les demane a Sánchez perquè és important que en aquestes dates es continue vacunant als xiquets" i ha denunciat que Puig i el seu equip segueix de braços plegats.

D'altra banda, el portaveu de sanitat ha assenyalat que "la pressió en la primària és enorme, ja que les baixes de sanitaris en la nostra Comunitat pel COVID va en augment. A més, hem conegut que la Consellera Barceló ha decidit que les SAMU en aquests dies operen sense metge com a pas ahir en les bases de València i en alguna de Castelló i Alacant".

"Aquesta situació de l'atenció primària és insostenible i està posant en risc a molta gent per la negligència de Puig. És urgent un pla de reforç de l'atenció primària i que es posen punts per a fer proves d'antígens i PCR a la població".

Destacats