L'IVC inicia nova etapa amb el relleu d'Abel Guarinos al capdavant d'este organisme

Guardar

Palau de la Generalitat Valenciana
Palau de la Generalitat Valenciana

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha informat que la Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport ha rellevat a Abel Guarinos per a iniciar una nova etapa. El cessament ha sigut acordat durant la reunió del Consell de Direcció de l'IVC celebrada hui divendres, 16 de febrer, i serà efectiu en un termini de quinze dies.

Añó ha explicat que este relleu es produïx per la voluntat d'"iniciar una nova etapa en la gestió d'este organisme dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport" i ha agraït "el treball realitzat per Guarinos al capdavant de l'IVC des de l'inici de l'actual legislatura i fins a este moment".

"De fet -ha apuntat- fins a l'extinció del seu contracte continua exercint les seues funcions amb total normalitat, com es posa de manifest, per exemple, en la seua presència acompanyant-me a la representació de 'Les Troianes. Fucking nowhere' en el Teatre Rialto de València ahir dijous, 15 de febrer".

Per part seua, Abel Guarinos ha apuntat que sempre ha sigut la seua intenció "no perpetuar-se al capdavant de l'IVC, sinó facilitar el relleu al capdavant de la direcció general d'este organisme si així es considera", tenint en compte, a més, "la recent incorporació de nous responsables al capdavant de les direccions adjuntes".

En este sentit, ha traslladat la seua vocació per "bastir ponts en tot moment entre el mateix IVC, els sectors professionals i amateurs de la cultura, la nova Conselleria i la ciutadania, amb la finalitat que no perderen un àpex de regularitat i de qualitat les activitats programades i perquè els implicats en les diferents disciplines pogueren seguir els seus treballs amb normalitat".

Després de la notificació del cessament produïda hui s'obrirà el procés de selecció obert per a triar al nou responsable, seguint el model utilitzat en el cas de la cobertura dels titulars de les direccions adjuntes d'Arts Escèniques, d'Audiovisuals i Cinematografia i de Música i Cultura Popular.

Este procediment s'iniciarà amb l'aprovació de les bases que regiran el concurs i del tribunal que avaluarà als candidats, que seran publicades en el DOGV.

Així, les persones candidates hauran d'estar en possessió d'una titulació universitària de grau o equivalent i acreditar experiència en nivells de responsabilitat en l'àmbit cultural, entre altres requisits.

A més, hauran d'adjuntar un projecte en el qual es desenvolupe els objectius proposats; línies d'actuació; i programació d'activitats proposades, entre altres aspectes, així com la coordinació amb la resta del sector públic cultural i el foment de la investigació, la creació i la formació artístiques, així com totes aquelles qüestions que es consideren oportunes en relació amb el lloc a exercir.

L'IVC és una entitat de dret públic, adscrita a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, que té com a finalitat el desenvolupament i l'execució de la política cultural de la Generalitat quant al coneixement, tutela, foment, recuperació, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals, i plàstiques en totes les seues varietats i els museus en particular.

Assumix, també, les polítiques culturals relacionades amb el patrimoni sonor, audiovisual i de la cinematografia, així com de la documentació específica que hagen anat generant estes arts al llarg dels segles i, en general, de tots els béns culturals integrants del patrimoni cultural, amb especial dedicació a la recuperació conservació, restauració, catalogació i difusió del patrimoni artístic en estes matèries.

Destacats