L'Ivace+i inicia una sèrie d'ajudes per a electrificar les embarcacions de l'Albufera

Subvenciona fins al 80% del cost de substituir els motors de combustió per elèctrics

Guardar

Nuria Montes en el II Fòrum Econòmic de la Comunitat Valenciana
Nuria Montes en el II Fòrum Econòmic de la Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, ha iniciat un programa d'ajudes per a impulsar l'electrificació de les embarcacions que naveguen als parcs naturals de L'Albufera de València, El Fondo d'Elx i Les Salinas de Torrevieja.

Esta línia d'ajudes, el termini de les quals s'obri este dimecres, incorpora un incentiu econòmic per a animar als propietaris d'embarcacions que naveguen en estos parcs naturals a canviar els seus motors de combustió per motors elèctrics.

Amb esta iniciativa, tal com ha destacat el director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles, "Ivace+i, a través de l'àrea d'Energia, perseguix contribuir a la promoció d'una mobilitat més sostenible i menys contaminant, en l'entorn especialment sensible dels parcs naturals pel seu alt valor ecològic".

Actualment, ha explicat Argüelles, les embarcacions que disposen de permís per a navegar en estes zones utilitzen motors de combustió, generalment de gasolina, "que produïxen un alt impacte ambiental, siga amb els fums o amb els abocaments a l'aigua de combustible o oli que poden produir, o amb el soroll que generen". Això, ha continuat, "genera un impacte negatiu directe sobre la flora i la fauna de l'entorn".

Així doncs, Ivace+i destinarà un total de 400.000 euros per a sufragar fins al 80% del cost del canvi de motor i les ajudes es podran sol·licitar fins al pròxim 14 de març de 2024.

L'ús d'estes embarcacions podrà ser de pesca, esbarjo, turisme/passatge, o per a la pràctica de la vela llatina tradicional i per a accedir a l'ajuda serà necessari que les embarcacions disposen de permís per a navegar en els citats parcs naturals. Així mateix, les embarcacions hauran d'incloure un sistema d'acumulació d'energia que en cap cas podrà ser de tecnologia emplome-àcid.

Destacats