Isaura Navarro celebra l'aprovació de la Llei d'Economia Circular que "propulsa l'agenda verda, que no és altra que l'agenda de la salut del planeta"

Guardar

La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro
La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro

El Ple de Les Corts ha aprovat aquest dijous la Llei d'Economia Circular de la Comunitat Valenciana, "una legislació amb la qual el nostre territori torna a liderar i donar exemple de com es gestionen els recursos de forma responsable i sostenible, i com amb el seu aprofitament podem generar energia neta", ha celebrat la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro.

Navarro ha defensat que es tracta d’una llei que “ens permet adaptar-nos a les realitats del canvi climàtic en el nostre dia a dia i en els usos que fem de tots els residus que generem”. Es tracta, segons explica, de que “vivim en un món on els recursos són finits, i per tant no ens queda una altra que avançar en matèria de reducció, reciclatge, reutilització, reparació i recuperació”.

“Aquesta llei ens permet seguir propulsant l’agenda verda, que és un dels pilars bàsics que tenim el Botànic i que també ens marquen les directrius europees”, ha remarcat la titular al front de la Conselleria de Transició Ecològica. De fet, Navarro també ha insistit en que parlar de iniciatives ecologistes "no és altra cosa que cuidar la salut del planeta”.

D’aquest mode, la norma valenciana estableix mesures orientades a la millora contínua de la gestió de residus, a anàlisis periòdics dels sistemes de recollida, a tasques d’educació ambiental, a implementar l’ecodisseny, al foment de la separació en origen, sistemes de recompensa o noves miniplantes de bioresidus, entre d’altres.

Per a la consellera, aquesta llei fixa el full de ruta del Consell en matèria de residus i asseu les bases d’un model que abandona l’economia del ‘usar i tirar’ per l’economia circular on se li aconsegueix una segona vida als recursos. Precisament, ha reafirmat que amb aquesta normativa “se pretén que els residus siguen la mineria del futur d’Europa, puguem reduir l’extracció de materies primes i apostem pel reciclatge i la reutilització com a línies bàsiques de l’economia”.

A més, segons ha reivindicat, cal el compromís conjunt de la societat, de la indústria i a nivell individual per a la seua aplicació “perquè el Mediterrani som epicentre vulnerable del canvi climàtic i el nostre territori ha d’estar preparat per no lamentar episodis d’emergència climàtica que no serien gens amables”.

Arxivat a:

Destacats