Les inversions en seguretat i més policia local centren la despesa de València i Torrent en els seus pressupostos 2024

Els governs d'ambdues poblacions, les més habitades de la província de València, coincideixen que la inseguretat ciutadana és ja un problema en els seus barris

Guardar

Agents de la Policia Local de València. Imatge: Rober Solsona - Europa Press
Agents de la Policia Local de València. Imatge: Rober Solsona - Europa Press

El nombre d'habitants és un dels factors que com més alt, més influeix en la quantitat de delictes o situacions insegures que ocorren en el dia a dia d'una població. València i Torrent són les dues ciutats més grans de la província i els governs de coalició formats per PP i Vox que dirigeixen ambdues coincideixen que s'enfronten a un problema d'inseguretat ciutadana en els seus carrers.

És per això que les dues admistraciones locals han situat l'ampliació de les plantilles de policia local com la solució per a eixos problemes que dificulten una correcta convivència en els seus barris. Per eixe motiu, ambdues urbs han inclòs en el seu pressupost 2024 més inversions en seguretat: d'una banda, València va augmentar en un 85 % la despesa en seguretat; mentre que Torrent ha incrementat en 800.000 euros el desemborsament en protecció per a la contractació de més agents.

Una OPE amb 261 places per a reforçar la seguretat a València

En el cas de la capital del Túria, l'increment de la plantilla es realitzarà mitjançant un procés d'oposició que ja s'ha aprovat a través d'una Oferta d'Ocupació Pública (OPE). Precisament, va ser ahir dimecres 31 de gener quan la Mesa General de Negociació va donar llum verda a l'OPE de 2024 que inclou un total de 261 places per a reforçar els cossos i forces de seguretat en la ciutat.

Així, aquesta nova oferta aprovada ahir compta amb 100 noves places d'agents de policia que s'uneixen a les 107 ja convocades anteriorment. En concret, de les 261 places (202 de taxa de reposició i 59 de promoció interna) 100 es destinaran a agents de policia, 39 a oficials, 14 a inspectors, deu a intendents, tres a comissaris i tres a comissaris principals.

D'aquesta manera, el consistori preveu que a la fi de 2024 siguen 207 els agents que puguen incorporar-se a la Policia Local de València. "Estem reforçant moltíssim la Policia Local de València perquè ens hem trobat una plantilla esquilmada que té moltes dificultats per a atendre a tot el que s'ha d'arribar, però ja estem treballant en mesures per a dotar de més policia a la ciutat", va explicar María José Catalá, alcaldessa de València.

Imagen de archivo de un agente de la Policía Local de València
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Local de València

Retorn de la Policia de Barri a Torrent

Seguint la línia de la capital del Túria, Torrent, capital de la comarca de l'Horta Sud, també busca augmentar la presència policial en els carrers amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana i gastarà 800.000 euros en 2024 per a eixa finalitat. Torrent té "incidències i inseguretats pròpies d'una gran ciutat", va explicar l'alcaldessa Amparo Folgado durant la roda de premsa on l'equip de govern de PP i Vox va presentar els pressupostos municipals 2024.

És per això que va ressaltar la necessitat d'incorporar més policies al cos per a augmentar els recursos humans, recuperar la policia de barri i també cobrir les pròximes jubilacions al llarg d'aquest exercici. Un procés de creixement del nombre agents que ja ha començat a materialitzar-se; de fet, dilluns que ve se sumaran a la plantilla 9 agents.

La previsió és "consignar entre 14 i 15 places més", va anunciar el tercer tinent d'alcalde, José Francisco Gozalvo, durant eixa mateixa trobada amb els mitjans. No obstant això, Gozalvo va vincular la contractació d'eixa desena de policies a la finalització del procés d'adjudicació d'eixos llocs, bé "per concurs o per oposició".

 

 

Destacats