Les inversions en infraestructures judicials des de 2015 a la Comunitat Valenciana es multipliquen per cinc

Guardar

Façana del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)
Façana del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha multiplicat per cinc les inversions en infraestructures judicials des de 2015, fins a aconseguir els 259 milions d'euros, dels quals 220 corresponen a projectes que estan ara mateix en marxa per a la construcció, ampliació o rehabilitació de 13 seus judicials.

Entre ells, pel seu volum pressupostari, destaca la nova Ciutat de la Justícia d'Alacant i la rehabilitació integral de la seu del Tribunal Superior de Justícia, a València, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la Justícia "ha ocupat sempre un paper important en l'agenda política del Consell del Botànic" i, per eixa raó, "una de les prioritats" era la posada en marxa d'un pla d'Infraestructures que "ha multiplicat per cinc la inversió".

"Entenem que la ciutadania i els operadors jurídics necessiten unes seus judicials accessibles, eficients, sostenibles i sobretot, dignes, amb el treball que es realitza i amb les necessitats dels usuaris que acudeixen als tribunals per a demandar justícia", ha ressaltat.

En aquest sentit, Bravo ha destacat la importància que el Pla d'Infraestructures "s'haja construït sobre els paràmetres de sostenibilitat, accessibilitat, eficiència, seguretat i protecció per a les víctimes del delicte". "Fruit d'això hi ha projectes en marxa fonamentals com la nova Ciutat de la Justícia d'Alacant, que és la major inversió en una seu judicial en la Comunitat Valenciana en els últims 20 anys", ha sostingut.

També ha anunciat que aquest estiu s'iniciaran les obres de rehabilitació de la seu del Tribunal Superior de Justícia a València i abans de final d'any s'iniciaran els treballs de construcció dels nous jutjats d'Alzira i Llíria. A això cal sumar les obres ja finalitzades de les seus de la Vila Joiosa i Mislata i les que estan en execució del nou palau de Justícia de Gandia, que conclouran en 2023, així com les de rehabilitació integral del de Vinaròs.

A més, la consellera ha remarcat que enguany es licitaran les obres dels nous jutjats de Torrent (per 17,3 milions d'euros), Sagunt (12,2 milions), Ontinyent (7,7 milions), Xàtiva (15 milions) i l'ampliació dels de Dénia (9 milions d'euros), mentre que en 2023 s'iniciaran els tràmits per al projecte d'ampliació dels jutjats d'Oriola.

"En 2015, el Consell va assumir el compromís de transformar l'Administració de Justícia mitjançant una estratègia que assumeix que estem no sols davant un pilar essencial de l'Estat de dret, sinó davant un servei públic essencial", ha valorat.

"Per eixe motiu, ens plantegem si l'estem complint, una justícia per a les persones, amb millors infraestructures, més mitjans i preparada per a les pròximes dècades i el resultat és que podem parlar d'un model valencià judicial que ja és el més avançat d'Espanya gràcies, entre altres iniciatives, al Pla d'Infraestructures Judicials els resultats de les quals ja estan a la vista", ha conclòs.

Destacats