Iniciativa-Compromís ratifica l'acord amb Sumar per a les eleccions europees

Guardar

WhatsApp Image 2024 04 13 at 14.02.25
WhatsApp Image 2024 04 13 at 14.02.25

La Mesa Nacional d'Iniciativa-Compromís, màxim òrgan entre congressos del partit, ha aprovat amb el 80,82% a favor, 13,7% en contra i 5,48% abstenció, la coalició plural amb Sumar i altres forces ecosocialistes per a les eleccions europees a través d'una consulta telemàtica celebrada hui.

Alberto Ibáñez, portaveu i diputat al Congrés, ha valorat positivament l'acord ratificat, "hui fem un pas més per impulsar una candidatura ampla que permeta defensar els Drets Humans, l'ecosocialisme, el feminisme i el valencianisme enfront de la proposta d'una Europa bel·licista, de retallades i negacionista que busquen els ultres. L'acord permet sumar, des del respecte a la pluralitat, amb altres forces en un moment de màxima vulnerabilitat on la geopolítica és clau. Un acord similar al del 23J per al Congrés que va permetre capgirar les enquestes i guanyar una agenda de drets. Urgeix una campanya a l'ofensiva on avancem drets per una majoria social i per a les generacions futures. El capitalisme ha fracassat, només pot apuntalar-se amb guerres i patiment".

La Mesa Nacional també ha ratificat amb un 62,12% a favor, 21,21% en contra i 16,67% abstenció, el calendari i reglament de primàries obertes. Ibáñez ha donat les gràcies als companys i companyes per l'exercici de responsabilitat en aquest punt, perquè "és evident que aquest model de primàries està esgotat. S'ha de garantir millor la pluralitat i l'encaix del conjunt de la coalició si no volem continuar estretint la nostra oferta electoral. Per això, no tinc dubte que la mesa de partits que ha de dibuixar el futur de Compromís aprofundirà en noves fórmules per a la confecció de les llistes que generen lideratges plurals i que sàpiguen treballar en equip".

Destacats